Το μυστηριώδες Honda Specialty Sports Concept ετοιμάζεται για αποκάλυψη στην Ιαπωνία (photos)


Η Honda ετοιμάζεται για την Έκθεσης Κινητικότητας της Ιαπωνίας, παρουσιάζοντας μια σειρά από νέα concepts.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: HONDA
  • 27/9/2023

Η Honda ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην Έκθεση Κινητικότητας της Ιαπωνίας, παρουσιάζοντας μια αρκετά εκτενή γκάμα νέων προϊόντων και concept που θα κάνουν πρεμιέρα κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Το Specialty Sports Concept θα είναι το «αστέρι» αυτής της γκάμας, όμως η Honda δεν έχει αποκαλυψει ακόμη περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με αυτό.

Οι μόνες πληροφορίες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας είναι το γεγονός ότι θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό κι ότι θα έχει fun-to-drive χαρακτήρα, παρόλο που δε θα έχει θερμικό κινητήρα. «Η χαρά της οδήγησης κι η μοναδικότητα αυτού του μοντέλου θα επιτρέψουν στους οδηγούς να ξεχωρίσουν στην καθημερινότητά τους,» αναφέρει η Honda αναφορικά με το νέο της concept car.

Στο πλευρό του Specialty Sports Concept θα βρεθεί το χαριτωμένο SUSTANIA-C Concept (κεντρική φωτό), το οποίο μοιάζει αρκετά στο Honda e και φέρει αμάξωμα που έχει κατασκευαστεί από ακρυλική ρητίνη που μπορεί να ανακυκλωθεί και να επαναχρησιμοποιηθεί.

Honda Pocket Concept
Honda Pocket Concept

Οι Ιάπωνες θα φέρουν και το Pocket Concept, μία μικρή μοτοσυκλέτα, η οποία έχει ως γνώμονα την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και την εξοικονόμηση πόρων.

Όσο για το CI-MEV, πρόκειται για ένα διθέσιο EV hatchback που προορίζεται για κινητικότητα μέσα στην πόλη κι είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Το συγκεκριμένο δημιουργήθηκε από την Honda για την εξυπηρέτηση περιοχών που δε διαθέτουν μέσα μαζικής μεταφοράς, ή για άτομα που δε δύνανται να περπατήσουν μεγάλες αποστάσεις.

Honda CI-MEV
Honda CI-MEV

Το SC e: Concept είναι εκείνο που ολοκληρώνει τις πρεμιέρες, αποτελώντας μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα με μπαταρία που μπορεί να αντικατασταθεί, το οποίο τροφοδοτείται από δύο Honda Mobile Power Pack e.

Η Έκθεση Κινητικότητας της Ιαπωνίας θα ανοίξει τις πόρτες της στις 25 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 5 Νοεμβρίου.