Το Peugeot e-Traveller σε βάζει στην πρίζα


Την ηλεκτροκίνητη εκδοχή του Traveller παρουσίασε η Peugeot ανοίγοντας τον δρόμο για τον εξηλεκτρισμό και των επιβατικών van που διαθέτει στην γκάμα της.

  • 4/6/2020

Η ηλεκτροκίνηση βρίσκει πεδίο εφαρμογής και στα μεσαίου μεγέθους επιβατικά van τα οποία κατά κύριο λόγο κινούνται στον αστικό ιστό διαδραματίζοντας -τουλάχιστον στη χώρα μας- τον ρόλο της μεταφοράς… προσωπικού και δη τουριστικού.

Αυτή τη φορά είναι η σειρά του Peugeot Traveller να φορέσει τον ηλεκτροκίνητο μανδύα του, ήτοι να εφοδιαστεί με έναν ηλεκτροκινητήρα μέγιστης απόδοσης 136 ίππων και 260 Nm ροπής καθώς και μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 50 kW, οι οποίες εξασφαλίζουν αυτονομία 230 χιλιομέτρων.

Όπως και οι συμβατικές εκδόσεις του Traveller έτσι και η ηλεκτροκίνητη προσφέρεται σε δύο μήκη αμαξώματος, με το πρώτο να φτάνει τα 4,95 μέτρα και το δεύτερο τα 5,3 μέτρα.

Το Peugeot e-Traveller μπορεί να φιλοξενήσει έως 8 επιβάτες και έως 4.900 λίτρα αποσκευών στην περίπτωση που αφαιρέσει κανείς τη δεύτερη και την τρίτη σειρά καθισμάτων.   

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μπαταρίες τοποθετούνται στο δάπεδο του αμαξώματος χωρίς να περιορίζουν τη χωρητικότητα του θαλάμου αποσκευών ή επιβατών, ενώ διαθέσιμα είναι και τα προγράμματα παραμετροποίησης του συστήματος ευστάθειας τα οποία μπορεί να επιλέξει κανείς ανάλογα με τον τύπο του οδοστρώματος στο οποίο κινείσαι.