Το Tesla των 25.000€ θα κατασκευάζεται και στην Ευρώπη - Πότε ξεκινά η παραγωγή


Ο Elon Musk επισκέφθηκε το εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο και μιλώντας στους εργαζόμενους έβγαλε ειδήσεις για το πολυαναμενόμενο Model 2. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: TESLA
  • 15/3/2024

Πριν μερικές ημέρες, το εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο αναγκάστηκε να σταματήσει την παραγωγή όταν ένας πυλώνας ρεύματος κοντά σε αυτό πήρε φωτιά μετά από εμπρηστική επίθεση, αφήνοντας τη μονάδα χωρίς ενέργεια για σχεδόν μία εβδομάδα.

Το πρόβλημα της επίθεσης της 5ης Μαρτίου αποκαταστάθηκε ωστόσο η παραγωγή του Model Y μειώθηκε κατά 8.000 μονάδες και η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία είχε ζημία περίπου 400 εκατ. ευρώ. Ο Elon Musk επισκέφτηκε το Gigaberlin την Τετάρτη, μετά την επανεκκίνηση της παραγωγής, προκειμένου να ευχαριστήσει τους εργαζόμενους και να γιορτάσει μαζί τους την επαναλειτουργία του εργοστασίου.

Ο Αμερικανός CEO της Tesla δήλωσε ότι το Gigaberlin θα υποδεχτεί το οικονομικό ηλεκτρικό όχημα της εταιρείας, με το μοντέλο να καταφτάνει «σύντομα» στη Γερμανία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η παραγωγή θα ξεκινήσει αρχικά στο εργοστάσιο του Τέξας προς τα τέλη του 2025, όμως «σίγουρα θα φτάσει στο Βερολίνο αργότερα».

Το νέο EV αναμένεται να ονομαστεί Model 2, με την τιμή του να περιορίζεται κάτω από τα 25.000 ευρώ. Η προσθήκη του στην γκάμα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα την εντάξει στην κατηγορία των φθηνών ηλεκτρικών οχημάτων που ολοένα κι επεκτείνεται.

Παρά τα λεγόμενα του Musk, όμως, εκτιμάται ότι το Model 2 δεν πρόκειται να περάσει στην ευρεία παραγωγή πριν το 2027. Πιο συγκεκριμένα, αναλυτές της Evercore, συμβουλευτική εταιρεία επενδύσεων, υποστηρίζουν ότι η αυτοκινητοβιομηχανία «δεν είναι έτοιμη» για την παραγωγή ενός τόσο οικονομικού μοντέλου.

Σύμφωνα με την ομάδα αναλυτών της εταιρείας, ο στόχος που έχει θέσει η Tesla για το 2026, δηλαδή 1 εκατ. μονάδες του μοντέλου ετησίως, είναι μη ρεαλιστικός. Εκτιμούν ότι η παραγωγή δε θα ξεπεράσει τα 500.000 αντίγραφα του Model 2 για εκείνο το έτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Musk: «Οι Κινέζοι θα μας διαλύσουν» - Τι προτείνει για την αντιμετώπισή τους

Project Juniper: Όλα όσα ξέρουμε για το νέο Tesla Model Y που έρχεται εντός του 2024

Η Tesla μπαίνει στο «χορό» των φθηνών EV - Πότε ξεκινά η παραγωγή του