Project Juniper: Όλα όσα ξέρουμε για το νέο Tesla Model Y που έρχεται εντός του 2024


Η facelift έκδοση του Tesla Model Y ετοιμάζεται για παρουσίαση, με τις πρώτες εικόνες να έχουν διαρρεύσει - Οι πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: TESLA
  • 8/1/2024

Η Tesla εργάζεται πυρετωδώς για την ανανέωση του καλύτερου σε πωλήσεις μοντέλου στην γκάμα της, που δεν είναι άλλο από το Model Y. Έχοντας λάβει την κωδική ονομασία «Project Juniper», το facelift του SUV των Αμερικανών είναι καθ' οδόν, με ολοένα και περισσότερες πληροφορίες να έρχονται στο φως.

Λίγους μήνες μετά την επίσημη παρουσίαση του νέου για το 2024, Model 3, το οποίο ανανεώθηκε στα μέσα του κύκλου του, έρχεται η ώρα και του μικρότερου SUV της Tesla. Ήδη από το περασμένο έτος, είχε γίνει γνωστό ότι θα κατέφτανε εντός του 2024 ή του 2025, όμως τώρα, όλα δείχνουν ότι η ημερομηνία παρουσίασής του πλησιάζει.

Τις προηγούμενες μέρες διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες του νέου μοντέλου, οι οποίες λέγεται ότι τραβήχτηκαν στο Gigafactory της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Σαγκάη και δημοσιεύτηκαν σε κινεζική πλατφόρμα social media. Φαίνεται ότι οι κυριότερες αλλαγές έχουν γίνει στους προβολείς και τα πίσω φώτα, ακολουθώντας την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία με το Model 3.

Δεν υπάρχουν εικόνες του εσωτερικού προς το παρόν, όμως το πιθανότερο σενάριο θέλει το SUV να δέχεται τις ίδιες τεχνολογικές αναβαθμίσεις με το Model 3. Αναμένεται ολοκληρωτική ανανέωση στην καμπίνα και πλουσιότερος εξοπλισμός.

Όσο για τα μηχανικά μέρη, το νέο Model 3 μπορεί να προσφέρει έως και 650 km αυτονομίας με μία πλήρη φόρτιση, όμως θεωρείται δύσκολο το SUV να «αγγίξει» τα ίδια επίπεδα. Παρ' όλ' αυτά, θα είναι σίγουρα αυξημένη, σε σχέση με εκείνη του τρέχοντος μοντέλου, που ανέρχεται στα 530 km στην Long Range έκδοση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, η παρουσίαση του «Project Juniper» θα γίνει μέσα στο πρώτο μισό του 2024, ενώ η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει προς τα τέλη του έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Tesla ανακαλεί 2 εκατ. οχήματα λόγω προβλήματος με το Autopilot

Πωλήσεις ρεκόρ για την Tesla το 2023 – O λόγος που ο Elon Musk δε θα είναι ευχαριστημένος

Tesla: Αναβάθμιση και για το Model Y (photos)