Το αυτοκίνητο που υπόσχεται επιτάχυνση 0-100 km/h σε λιγότερο από 1 sec


Μετά από μεγάλη καθυστέρηση και αρκετές αναβολές τα αποκαλυπτήρια αναμένονται στο τέλος του έτους. Δείτε ποια θα είναι η τιμή του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: TESLA
  • 29/2/2024

Η Tesla αποκάλυψε τη δεύτερη γενιά του Roadster στις 16 Νοεμβρίου 2017. Σχεδόν 6,5 χρόνια αργότερα, το μοντέλο δεν έχει φτάσει ακόμη στη γραμμή παραγωγής, πόσο μάλλον στα χέρια των αγοραστών του.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη νέα ενημέρωση που έκανε ο ίδιος ο CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας, Elon Musk, μέσω του λογαριασμού του στο X, το ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο βρίσκεται πολύ κοντά στο ντεμπούτο του, αυτή τη φορά με αναβαθμισμένες λειτουργίες κι εξωφρενικές επιδόσεις.

Ο Musk έκανε μία σειρά από Tweets σχετικά με την αναθεώρηση των στόχων του μοντέλου, λέγοντας ότι «δε θα υπάρξει άλλο αυτοκίνητο σαν αυτό, αν μπορούμε να το αποκαλέσουμε αυτοκίνητο.» Συνέχισε υποσχόμενος ότι «θα είναι η πιο σοκαριστική παρουσίαση προϊόντος όλων των εποχών.»

Η παρουσίαση στην οποία αναφέρεται ο Αμερικανός διευθύνων σύμβουλος έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του τρέχοντος έτους, με τις παραδόσεις να ξεκινούν το 2025.

Ο ίδιος κάνει επίσης λόγο για συνεργασία της Tesla με τη SpaceX. Πιθανώς θέλει να μετατρέψει το Roadster σε πύραυλο, κάτι που θα δικαιολογούσε το γεγονός ότι τα 0-100 km/h, σύμφωνα με τον ίδιο, θα γίνονται σε λιγότερο από 1 sec. Παλαιότερα, ο Musk είχε εκτιμήσει ότι αυτό το sprint θα ολοκληρώνεται σε 1,1 sec, ενώ ο αρχικός στόχος, το 2017, ήταν τα 1,8 sec.

Αν η ανανεωμένη εκτίμησή του ισχύει, το Tesla Roadster θα σπάσει το ρεκόρ της συγκεκριμένης επίδοσης, το οποίο αυτή τη στιγμή κρατά το McMurtry Speirling -που θυμίζουμε ότι δεν είναι νόμιμο για τον δρόμο- με χρόνο 1,4 sec. Ακολουθεί η ταχύτατη, νόμιμη για τον δρόμο, Rimac Nevera με 1,81 sec. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος αμφότερων των οχημάτων κυμαίνεται από 1-2 εκατ. ευρώ, σε αντίθεση με το Roadster, που αναμένεται να κοστίζει περίπου 250.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τρία ολοκαίνουρια Tesla Roadster βρέθηκαν ξεχασμένα σε κοντέινερ μεταφορικής (photos)

Σημεία των καιρών: Η Ferrari πατεντάρει τεχνολογία και «αντιγράφει» την Tesla

Που 'ναι το Tesla Roadster, οέο;