Το Volkswagen ID.7 έρχεται στις 17/4 με κορυφαία απόδοση και λειτουργία μασάζ (photos)


Η γερμανική φίρμα υπόσχεται τον ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα της γκάμας της, με κορυφαία επίπεδα άνεσης και ασφάλειας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 5/4/2023

Με την έλευση του 2023, η Volkswagen αποκάλυψε την ολοκαίνουρια ηλεκτρική ναυαρχίδα της, το ID.7, εν όψει της έκθεσης CES του Las Vegas.

Ωστόσο, η παρουσίασή του έγινε με ένα εντυπωσιακό ψηφιακό καμουφλάζ, με χρήση ειδικής τεχνολογίας και 40 επίπεδα βαφής! Μία ημέρα αργότερα, σας προσφέραμε κατασκοπευτικές φωτογραφίες του, όπου είδατε πώς πραγματικά είναι, χωρίς καμουφλάζ, αλλά με ελάχιστα «παραπλανητικά» στοιχεία.

Πλέον, η αναμονή λαμβάνει τέλος. Η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε ότι η πλήρης αποκάλυψη του ολοκαίνουριου ID.7 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα του Πάσχα, 17 Απριλίου και προχώρησε σε παροχή επιπλέον λεπτομερειών για τις προδιαγραφές του.

Το δεύτερο παγκόσμιο ηλεκτρικό όχημα της VW, μετά το ID.4, θα λανσαριστεί στην Ευρώπη, την Κίνα και τη Βόρεια Αμερική. Αυτές τις μέρες εξακολουθεί να πραγματοποιεί τις τελευταίες δοκιμές του στο Alicante της Ισπανίας. Σαφώς πλήρως καμουφλαρισμένο, τεστάρει τις δυνατότητές του στους ορεινούς, γεμάτους στροφές, δρόμους της περιοχής.

Τι θα πρέπει να περιμένουμε από το ID.7; Ήδη είχε γίνει γνωστό ότι η αυτονομία του θα αγγίζει τα 700 km, «ανάλογα με τη χωρητικότητα της μπαταρίας», όπως αναφέρει η Volkswagen, προϊδεάζοντάς μας για διάφορες εκδόσεις. Επιπλέον, επισημαίνεται ότι θα υποστηρίζεται φόρτιση σε ταχυφορτιστή DC συνεχούς ρεύματος μέχρι και 200 kW.

«Με το ID.7 έχουμε εκμεταλλευτεί ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες της πλατφόρμας MEB. Χρησιμοποιήσαμε επίσης έναν νέο, πιο ισχυρό και πιο αποδοτικό ηλεκτροκινητήρα. Επιπλέον, βελτιώσαμε την ποιότητα ελέγχου της κίνησης και έτσι μπορέσαμε να αυξήσουμε περαιτέρω την οδηγική άνεση. Ο συνδυασμός ενός ανώτερου συστήματος μετάδοσης κίνησης, του άνετης οδήγησης και της μεγάλης αυτονομίας καθιστούν την ID.7 την τέλεια λιμουζίνα για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων», επισημαίνει ο Kai Grunitz, μέλος του Δ.Σ. που είναι υπεύθυνο για το τμήμα Ανάπτυξης.

Αν και δεν αποκαλύπτει συγκεκριμένα νούμερα ισχύος, η Volkswagen γνωστοποιεί ότι ο πρόσφατα εξελιγμένος ηλεκτροκινητήρας - με την κωδική ονομασία APP550 - είναι ο ισχυρότερος και με μεγαλύτερη ροπή από όλους όσοι κινούν τα υπάρχοντα μοντέλα της ηλεκτρικής γκάμας ID. Άλλωστε, το ID.7 είναι το πρώτο που βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα MEB, που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για EV.

Η VW «δεσμεύεται» ότι το νέο ID.7 θα έχει προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης, ακριβή οδική συμπεριφορά και μεγάλη σταθερότητα. Όλα τα συστήματά του δοκιμάζονται στα test drives της Ισπανίας. Ωστόσο η «επανάσταση» θα έρθει στο εσωτερικό του.

Το πιλοτήριο είναι επανασχεδιασμένο και το μέγεθος των κλασικών οργάνων έχει μειωθεί σημαντικά. Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες και προειδοποιήσεις εμφανίζονται πίσω από το τιμόνι στον πίνακα οργάνων. Επιπλέον, ο οδηγός θα έχει στη διάθεσή του head-up οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας, όπου θα λαμβάνει επιπλέον ενημέρωση.

Η οθόνη 15 ιντσών του συστήματος infotainment δεσπόζει στο ταμπλό και η φιλοσοφία της λειτουργίας της έχει επανασχεδιαστεί. Καινούρια είναι και τα εμπρός καθίσματα, τα οποία διαθέτουν έως και 14 επιλογές ηλεκτρικής ρύθμισης αλλά και νέα λειτουργία μασάζ.