Toyota: Μεγαλύτερο το όφελος από τα υβριδικά μας παρά από τα EV


Η Toyota φρονεί πως τα υβριδικά της οχήματα θα κάνουν μεγαλύτερη διαφορά στη μείωση των εκπομπών ρύπων από ό,τι τα ηλεκτρικά, κι εξηγεί γιατί.

  • 17/10/2022

Η Toyota κατανοεί τις νέες τάσεις στην αυτοκίνηση, εξηλεκτρίζοντας κι αυτή ολίγον κατ' ολίγον την γκάμα της, αλλά παραμένει αμετάκλητη στη θέση της.

Η εταρεία, μέσω του CEO της, Akio Toyoda, αλλά κι άλλων υψηλά ιστάμενων μελών της, τονίζει σε κάθε τόνο και σε κάθε της δημόσια τοποθέτηση πως θα προσφέρει πολλές εναλλακτικές στους κινητήρες των μοντέλων στο άμεσο μέλλον.

Επισημαίνει πάντα το υψηλό κόστος των ηλεκτρικών οχημάτων, την έλλειψη ζήτησης, και τις περιορισμένες επιλογές για τη φόρτηση των EV.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα όσα είπε ο αντιπρόεδρος πωλήσεων της Toyota στην Αυστραλία, Sean Hanley, κατά την παρουσίαση του Corolla Cross Hybrid στη χώρα, δεν προκαλούν εντύπωση.

Σύμφωνα με το Electrek, ο Hanley δέχτηκε ερωτήσεις από τα Μέσα, με ένα από τα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι να αφορά και τις κινήσεις που κάνει η Toyota για να μειώσει το αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα που παράγει.

Εκεί, ο ίδιος τόνισε πως το ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα «χρειάζεται άπαντες στην ίδια σελίδα,» λέγοντας μάλιστα πως δεν είναι ο κινητήρας του αυτοκινήτου το ζήτημα, όσο ο άνθρακας αυτός καθαυτός.

«Είμαστε η μόνη εταιρεία που το 30% των πωλήσεών της αποτελείται από υβριδικά μοντέλα. Αυτό παίζει ρόλο στη μείωση των εκπομπών ρυπογόνων αερίων,» τόνισε ο Sean Hanley, με την Toyota να υπολογίζει πως τρία υβριδικά μοντέλα αντιστοιχούν σε όφελος ενός EV.