Volkswagen Gen.Travel: Το μέλλον της κινητικότητας μάλλον δεν έχει τιμόνι


Η Volkswagen αποκάλυψε το Gen.Travel, μία σπουδή στο μέλλον της κινητικότητας, με πόρτες gullwing και καμπίνα δίχως τιμόνι.

  • 24/9/2022

Η Volkswagen είναι εδώ και αρκετά χρόνια από τις εταιρείες που κοιτάζει σταθερά το μέλλον της κινητικότητας, και δη της έξυπνης, ηλεκτρικής κινητικότητας.

Με το VW Gen.Travel, κάνει ξανά ακριβώς αυτό: σχεδιάζει το μέλλον των ταξιδιών.

Δεν είναι ακριβώς αυτοκίνητο με την κλασσική έννοια του όρου, με δεδομένο ότι δε διαθέτει καν τιμόνι, καθώς η βασική του χρησιμότητα είναι να ενοικιάζεται από ιδιώτες για μεγάλα ταξίδια.

Σχεδιαστκά, ακροβατεί ανάμεσα στο σεντάν και το πολυχρηστικό όχημα (το λεγόμενο MPV), με τη VW να το αποκελεί 'Innovative Experience Vehicle', που σημαίνει 'Όχημα Καινοτόμων Εμπειριών'. 

Το θεωρεί ως μία καλή εναλλακτική για μικρά ταξίδια που κανονικά θα μπορούσαν να γίνουν με αεροπλάνο ή τρένο.

Για αυτό κι έχει δοθεί έμφαση στην άνεση, καθώς το concept διαθέτει ενεργές αναρτήσεις ονόματι Active Body Control, που υπολογίζουν τις κινήσεις του οχήματος κατά την πέδηση, την επιτάχυνση και τις στροφές, ώστε να παραμένει σε τέλεια ισορροπία.

Εσωτερικά, το Volkswagen Gen.Travel έχει καθίσματα που κλείνουν σαν επίπεδες καρέκλες, για ακόμα μεγαλύτερη άνεση σε μεγάλες διαδρομές, με χώρο ακόμα και για τέσσερα άτομα. 

Ασφαλώς, η εν λόγω μελέτη γίνεται με τη λογική πως το όχημα διαθέτει σύστημα αυτονομίας επίπεδου 5, εξ ου κι η απουσία τιμονιού, ενώ ένα αντίτυπό του θα παρουσιαστεί στις 24 Σεπτεμβρίου (δηλαδή σήμερα) στο Chantilly Arts and Elegance, στο Παρίσι.