Volkswagen: Οι πρώτες πληροφορίες για την «καυτή» έκδοση ID.7 GTX (photo)


Η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει την έκδοση επιδόσεων της ηλεκτρικής λιμουζίνας στα τέλη του καλοκαιριού.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 12/5/2023

Πριν από περίπου ένα μήνα η Volkswagen προχώρησε στην πλήρη αποκάλυψη του ολοκαίνουριου ID.7, της πισωκίνητης αμιγώς ηλεκτρικής ναυαρχίδας της, με την αυτονομία των 700 km, την ισχύ των 286 PS και τη ροπή των 550 Nm.

Έκτοτε, είχε δημιουργηθεί το ερώτημα για το πότε (και λιγότερο εάν) θα υπάρξει και η έκδοση επιδόσεων GTX. Πλέον, είναι και επίσημο, καθώς η γερμανική φίρμα επιβεβαίωσε ότι η πιο «δυναμική» παραλλαγή του μοντέλου θα παρουσιαστεί στα τέλη του φετινού καλοκαιριού, ενώ θα αποκαλυφθεί ενώπιον του κοινού στην IAA Mobility του Μονάχου (5-10 Σεπτεμβρίου 2023).

Σε μια τέτοια έκδοση, αυτά που πρώτα ενδιαφέρουν είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Ωστόσο, η VW απέφυγε να μπει σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες. Περιορίστηκε να γνωστοποιήσει ότι θα είναι τετρακίνητη, με έναν ηλεκτροκινητήρα τελευταίας γενιάς σε κάθε άξονα και θα έχει χαρακτηριστικά «μοντέλου υψηλών επιδόσεων».

Σύμφωνα με την εκτίμηση του βρετανικού Autocar, ο ηλεκτροκινητήρας του πίσω άξονα θα είναι ο ολοκαίνουριος APP550 της βασικής έκδοσης (286 PS), ενώ στον εμπρός άξονα αναμένεται να χρησιμοποιηθεί το μοτέρ 109 PS, που βρίσκεται στον αντίστοιχο άξονα του ID.4 GTX. Αν επαληθευτεί αυτό το σενάριο, οι Βρετανοί κάνουν λόγο για μια συνολική ισχύ περίπου 390 PS.

Η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα μία φωτογραφία του ID.7 GTX, η οποία αποτελεί κολάζ διάφορων σημείων του αμαξώματος, το οποίο θα έχει αρκετά sport χαρακτηριστικά, με έντονη την παρουσία του γυαλιστερού μαύρου χρώματος. Με αυτό θα είναι βαμμένη η οροφή, αλλά και λεπτομέρειες όπως τα καπάκια των καθρεπτών, ενώ τα τζάμια θα είναι φιμέ.

Στο εσωτερικό θα κυριαρχεί ο συνδυασμός κόκκινου και μαύρου χρώματος. Το δεύτερο θα είναι το βασικό, αλλά κόκκινες ραφές θα υπάρχουν στα καθίσματα, στο ταμπλό και στις πόρτες, αναδεικνύοντας το σπορ χαρακτήρα της έκδοσης.