VW: Το σήμα GTI αλλάζει και μπαίνει στην... πρίζα - Δείτε τη νέα εκδοχή (photos)


Η Volkswagen κατέθεσε αίτηση για να κατοχυρώσει τα δικαιώματα του νέου σήματος το οποίο έχει μια σημαντική αλλαγή σε σχέση με το τρέχον σχέδιο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: VOLKSWAGEN, DPMA
  • 1/8/2023

Για πολύ κόσμο, το ακρωνύμιο GTI έχει συvδεθεί άρρηκτα με το Golf. Βέβαια, οι άνθρωποι της Volkswagen έχουν προικίσει αρκετά μοντέλα με την τρία γράμμα, συμπεριλαμβανομένων των Polo, up!, Lupo και Scirocco. Πρόκειται για τη σειρά 'Grand Touring Injection', η οποία αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ξεχωρίζοντας για τις υψηλές επιδόσεις και τον fun-to-drive χαρακτήρα

Όπως είναι λογικό, η VW είναι μία από τις εταιρείες που έχουν ανοίξει τον βηματισμό τους προς τον ολοκληρωτικό εξηλεκτρισμό της γκάμας, με τον CEO  Thomas Schafer, να αναφέρει πριν μερικούς μήνες ότι τόσο τα μοντέλα GTI, όσο και τα R, δε θα λείπουν από το μέλλον της εταιρείας.

Στις 25 Ιουλίου η Volkswagen έκανε τις απαραίτητες νομικές κινήσεις για να εξασφαλίσει το μέλλον του σήματος GTΙ και στα... χαρτιά. Αυτό περιλαμβάνει τον επανασχεδιασμό του λογότυπου, το οποίο θα σηματοδοτήσει τη μετάβαση των μοντέλων στη νέα εποχή.. Πιο συγκεκριμένα, υπέβαλε αίτηση κατοχύρωσης δικαιωμάτων στο Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Πνευματικών Δικαιωμάτων της Γερμανίας, η οποία αποτυπώνει το νέο λογότυπο.

Το 'G' και το 'T' έχουν διατηρηθεί ως έχουν, όμως το 'i' φαίνεται να έχει αλλάξει, παίρνοντας τη μορφή ενός κεραυνού. Είναι μία αρκετά προβλέψιμη αλλαγή, όμως παραμένει μία ιδιαίτερη, παιχνιδιάρικη προσθήκη στο εβληματικό σήμα.

Οι Γερμανοί δε φαίνεται όμως να είναι έτοιμοι για την εισαγωγή ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου GTI στην γκάμα τους. Ή τουλάχιστον προς το παρόν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηλεκτρική έκδοση του Golf GTI δεν πρόκειται να έρθει σύντομα, αφού αναμένεται το facelift του ήδη υπάρχοντος μοντέλου το 2024. Έχει ήδη επιβεβαιωθεί όμως, ότι η επόμενη γενιά του Golf θα είναι αμιγώς ηλεκτρική, με την ημερομηνία κυκλοφορίας του να πλησιάζει προς τα τέλη της δεκαετίας.

Αυτό όμως δεν αποκλείει την άφιξη ενός άλλου ηλεκτρικού GTI μοντέλου, πριν το 2030. Ο λόγος για το ID.2, το οποίο θα καταφτάσει στις εκθέσεις της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας μέσα στο 2025. Τα στελέχη της VW δεν έχουν αποκλείσει -ούτε όμως και επιβεβαιώσει- τον ερχομό και μιας πιο σπορ έκδοσης του συγκεκριμένου μοντέλου, όμως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά την παρούσα φάση.