Wiesmann Project Thunderball: Αποκάλυψη για το ηλεκτρικό roadster με τους 689 PS (video)


H Wiesmann μπαίνει στην εποχή της ηλεκτροκίνησης παρουσιάζοντας μια ενδιαφέρουσα πισωκίνητη πρόταση που –παραδόξως- δεν έχει δανειστεί κανένα στοιχείo από την BMW.

  • 28/4/2022

Μετά από πολλά χρόνια απουσίας από την επικαιρότητα η γερμανική εταιρεία μικρής παραγωγής Wiesmann επιστρέφει στο προσκήνιο με την πλήρη αποκάλυψη του Project Thunderball.

Σε αντίθεση με όσα μας έχει συνηθίσει, η νέα πρόταση δεν φέρει στο εσωτερικό της κινητήρα της BMW αφού η κίνηση προέρχεται από τη λειτουργία δύο ηλεκτρικών μοτέρ που είναι τοποθετημένα στον πίσω άξονα. Όχι, δεν είναι το πρώτο ηλεκτρικό πισωκίνητο roadster αφού κάτι ανάλογο είχαμε δει από το Tesla Roadster το οποίο συνεχίζει το αέναο ταξίδι του στο διάστημα…

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή οι δύο ηλεκτροκινητήρες έχουν δύναμη 689 PS (500 kW) ενώ η ροπή ορίζεται στα 1.000 Nm! H επιτάχυνση για το 0-100 km/h έρχεται σε 2.9 sec. ενώ το συνολικό βάρος αγγίζει τα 1.700 kg και έτσι προκύπτει μια αναλογία 2.46 kg/PS.

Η ενέργεια του οχήματος προέρχεται από ένα σύστημα μπαταριών με χωρητικότητα 83 kWh που παρέχει δυνατότητα φόρτισης στα 300 kW με την αυτονομία, σύμφωνα με την Wiesmann, να φτάνει τα 500 km. Την ίδια στιγμή το αυτοκίνητο έχει εφοδιαστεί με πέντε επιλέξιμα επίπεδα ανάκτησης ενέργειας μέσω του συστήματος πέδησης.

Σχεδιαστικά το Project Thunderball δείχνει με την πρώτη κιόλας ματιά τις βρετανικές επιρροές του αφού έχει ακολουθηθεί η ίδια σχεδιαστική γραμμή των μοντέλων που έχουν παρουσιάσει κατά καιρούς οι Γερμανοί.

Στα δυνατά στοιχεία του συγκαταλέγεται η γρίλια στο σχήμα αυγού, τα διπλά old-school φωτιστικά σώματα αλλά και οι ιδιαίτερες γραμμές του καπό, με τα δάνεια από το MF5 να... κάνουν μπαμ. Ρετρό είναι η αίσθηση που αποπνέει και στο εσωτερικό και «σπάει» σε κάποιο βαθμό από την παρουσία της οθόνης του συστήματος πολυμέσων.

Κάθε αυτοκίνητο θα είναι hand made και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στην γερμανική πόλη Dulmen. Η Wiesmann δεν ανακοίνωσε πότε θα ξεκινήσει η παραγωγή, πόσες μονάδες θα κατασκευαστούν ενώ άγνωστη παραμένει και η τιμή του.

Πηγή: Wiesmann