H Wiesmann επιστρέφει και teasάρει το νέο Project Thunderball (photos)


H γερμανική εταιρεία μπαίνει στη νέα εποχή και ετοιμάζεται να λανσάρει την πρώτη αμιγώς ηλεκτρική της πρόταση. Τι γίνεται με το Project Gecko;

  • 11/3/2022

H Wiesmann είναι μία μικρή γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία που δεν «παίζει» συχνά στην ειδησιογραφία. Όταν όμως εμφανίζεται φροντίζει να κλέβει τις εντυπώσεις όπως συνέβη για παράδειγμα με την περίπτωση του GT MF5 στην "καρδιά" του οποίου βρίσκεται ένας V10 κινητήρας που έχει τη σφραγίδα της BMW.

Αυτή τη φορά θέλοντας να είναι πιστή στην υπόσχεση που είχε δώσει πριν από λίγο καιρό παρουσίασε teaser εικόνες από τη νέα της πρόταση που φέρει την κωδική ονομασία Project Thunderball και αφορά ένα αμιγώς ηλεκτρικό sportscar. Πρόκειται για την πρώτη ηλεκτρική προσπάθεια στην ιστορία της ενώ η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2022.

Το λανσάρισμά του, σύμφωνα με την εταιρεία, θα γίνει σχεδόν ταυτόχρονα με το Project Gecko για το οποίο ενημερωθήκαμε πρώτη φορά το 2019 και έκτοτε δεν έχει προκύψει κάτι νεότερο. Και σε αυτή την περίπτωση η Wiesmann θα συνεργαστεί στενά με την BMW, τόσο στον κινητήρα όσο και στα ηλεκτρικά συστήματα, μια επιλογή που είναι σχεδόν αναπόφευκτη για εταιρείες αυτού του μεγέθους μιας και δεν υπάρχει άλλος «δρόμος» για να διατηρηθούν τα κόστη σε χαμηλά επίπεδα.

«Το Project Thunderball θα συνεχίσει την παράδοση της Wiesmann στο να θέτει υψηλά στάνταρ απόδοσης, δεξιοτεχνίας και κορυφαίας ευχαρίστησης. Με το αδιαμφισβήτητο στιλ του, η νέα πρόταση της Wiesmann ταιριάζει απόλυτα στις απαιτήσεις του 21ου αιώνα και αυτό είναι μόνο η αρχή», δήλωσε ο ιδιοκτήτης της φίρμας Roheen Berry.