YangWang U9: Αυτό είναι το ηλεκτρικό supercar που δεν περίμενε κανείς (photos)


Η YangWang, εταιρεία που ανήκει στην BYD, έκανε μία αποκάλυψη-έκπληξη με το U9, το πρώτο της ηλεκτρικό supercar.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BYD
  • 7/1/2023

Η BYD, η κινεζική εταιρεία ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων εκ Κίνας, έκανε μία αποκάλυψη-έκπληξη μέσω της μάρκας της ονόματι YangWang.

Η YangWang αποτελεί την θυγατρική της BYD που καλύπτει το κενό στην κατηγορία των πολυτελών οχημάτων, και λάνσαρε προ ολίγων ημερών το U9, ένα ηλεκτρικό supercar που -κατά δήλωσή της- έρχεται να τα βάλει με τα αντίστοιχα των Audi, BMW και Mercedes.

Το U9 βασίζεται στην πλατφόρμα Yisifang, με τον πρόεδρο της BYD, Wang Chuanfu, να αναφέρει πως το supercar θα είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που θα φέρει αυτήν την νέα τεχνολογία. Αυτό σημαίνει πως θα φέρει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, έναν για κάθε τροχό, άρα θα έχει τετρακίνηση.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το U9 θα μπορεί να κάνει τα 0-100 km/h εντός 2 δευτερολέπτων - κι εκεί σταματούν οι πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου.

Η YangWang τονίζει πως το supercar θα έχει τη σχεδιαστική γλώσσα 'Gate of Time and Space' (μτφρ.: Πύλη του Χρόνου και του Χώρου), καθώς δίνεται έμφαση όχι μόνο στις απόλυτες επιδόσεις, αλλά και στην ασφάλεια και την άνεση του U9.

Δεν είναι δεδομένο, πάντως, πως το μοντέλο θα μπει τελικά στην παραγωγή, και φυσικά αν θα εξαχθεί κι εκτός Κίνας. Αν αυτό συμβεί, θα κοστίζει περί τα 140.000 ευρώ (μισό εκατομμύριο Γουάν).