To νέο Nissan NP300 Navara στην Ελλάδα (VIDEOS)


Το κορυφαίο Pick-up του 2016 ξεκινά την εμπορική του πορεία.

  • 26/2/2016

Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, παρουσία δημοσιογράφων του ειδικού Τύπου, πραγματοποιήθηκε σε κτήμα εκδηλώσεων των βορείων προαστίων, η επίσημη παρουσίαση του νέου Nissan NP300 Navara.

Το νέο Nissan NP300 Navara θέτει ένα νέο σημείο αναφοράς στην κατηγορία των  pick-up, συνδυάζοντας μια σειρά χαρακτηριστικών και πλεονεκτημάτων από τα ηγετικά crossover της φίρμας με την εμπειρία των 80 και πλέον ετών,  στο σχεδιασμό και την κατασκευαστική υπεροχή, καινοτόμων ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων. 

Αξιοσημείωτο είναι ότι το νέο Nissan NP300 Navara, ξεκινά την πολλά υποσχόμενη εμπορική του πορεία, έχοντας στις “αποσκευές” του το  πολυπόθητο Διεθνές Βραβείο του Pick-up για το 2016!

Το νέο μοντέλο αποτελείται από ένα πανίσχυρο, υψηλής αντοχής πλαίσιο  που, σε συνδυασμό με  μια σειρά από νέα μηχανολογικά χαρακτηριστικά, ανεβάζει ψηλά τον πήχη της οδικής συμπεριφοράς αλλά και της πρακτικότητας.

Συνοδευόμενο από εγγύηση πέντε ετών ή 160 χιλιάδων χιλιόμετρων, το νέο NP300 Navara, διαθέτει τα “διαπιστευτήρια” για να αντεπεξέλθει στις σκληρές απαιτήσεις του σύγχρονου επαγγελματία.

Τo νέο Nissan NP300 Navara, είναι διαθέσιμο στο δίκτυο των επίσημων εμπόρων της Nissan ανά την Ελλάδα, σε μια άκρως ανταγωνιστική τιμή, που ξεκινά από τις 26.090€, συμπεριλαμβανομένης της ειδικής προσφοράς από τη Nissan και του οφέλους της κρατικής απόσυρσης, για την έκδοση King Cab, με τον κινητήρα πετρελαίου dCi 2.3 λίτρων, ισχύoς 160PS. Αντίστοιχα, η έκδοση Double Cab έχει τιμή εκκίνησης στις 27.190€.

 

Ποιότητα κύλισης και χειρισμός

Για τη Nissan, το βασικό στοιχείο για την κατασκευή του νέου NP300 Navara ήταν να συνδυάσει την υψηλή οδηγική απόλαυση, όπως ακριβώς και στα crossover της φίρμας, χωρίς να θυσιαστεί η αποδεδειγμένη off-road ικανότητα του μοντέλου. Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη αυτού του στόχου, επιτέλεσε το νέο σύστημα της πίσω ανάρτησης με πέντε συνδέσμους για την έκδοση Double Cab, παρέχοντας σημαντικά βελτιωμένη οδηγική άνεση αλλά και εξαιρετικό χειρισμό. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την περίπτωση διαδραματίζει και το μειωμένο βάρος κατά  20 κιλά σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, της νέας αυτής ανάρτησης.

Στην έκδοση King Cab, η ανάρτηση του νέου NP300 Navara ζυγίζει 7 κιλά λιγότερο από το προηγούμενο μοντέλο, ενώ ο νέος σχεδιασμός της, βελτιώνει την γωνία προσέγγισης του πίσω τροχού κατά 3,1%, προσφέροντας παράλληλα σημαντικά μειωμένο θόρυβο κατά την κύλιση.

Ένα ακόμα μεγάλο ατού του νέου NP300 Navara είναι και η ευελιξία του. Χάρη στην αναθεωρημένης σχεδίασης πίσω ανάρτηση και τη μείωση του μεταξονίου κατά 50 mm, το νέο μοντέλο έχει τώρα ένα κύκλο στροφής μόλις 12,4 μέτρα.

Τεχνολογία

Σε απόλυτη αρμονία με το όραμα της Nissan για καινοτομία, το νέο NP300 Navara εισάγει μια σειρά νέων τεχνολογιών στην κατηγορία των pick-up, θέτοντας ένα νέο σημείο αναφοράς και σε αυτό τον τομέα.

Εφοδιασμένο με τα συστήματα Περιμετρικής Θέασης (Around View Monitor) και Αποφυγής Μετωπικής Σύγκρουσης (Forward Emergency Barking), χαρακτηριστικά καινοτόμα συστήματα των crossover της Nissan, το νέο NP300 Navara παρέχει στον οδηγό και τους επιβάτες του τα πιο προχωρημένα επίπεδα  τεχνολογίας που έχουν  δει ποτέ σε ένα pick-up. Το πακέτο του εξοπλισμού ασφάλειας και άνεσης συμπληρώνουν τα Cruise Control, Hill Descent Control (HDC) και Hill Start Assist (HSA), τα οποία έχουν αναπτυχθεί για να καλύψουν τις υψηλές απαιτήσεις των ιδιοκτητών του νέου NP300 Navara, καθώς και το σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί (Keyless entry), η πίσω κάμερα οπισθοπορίας αλλά  και οι  αισθητήρες παρκαρίσματος.

Επιπλέον, το νέο NP300 Navara, προκειμένου να προσφέρει ακόμα πιο ασφαλή και άνετη οδήγηση, είναι εφοδιασμένο με ένα ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (eLSD). Αυτό το προηγμένο σύστημα χρησιμοποιεί αισθητήρες στην πέδηση που παρακολουθούν συνεχώς την ταχύτητα του τροχού. Έτσι, εάν το σύστημα διαπιστώσει ότι ένας τροχός σε έναν άξονα περιστρέφεται ταχύτερα από ό,τι ο άλλος, η πίεση πέδησης εφαρμόζεται με τρόπο ανεπαίσθητο για τον οδηγό και τους επιβάτες προκειμένου να επιβραδυνθεί ο ταχύτερος τροχός. Με αυτόν τον τρόπο, το νέο NP300 Navara προσφέρει ακόμα πιο βελτιωμένη πρόσφυση, ισορροπία στις στροφές και μια πιο ασφαλή αίσθηση κατά την οδήγηση.

Εσωτερικό

Το πλήρως ανασχεδιασμένο εσωτερικό προσφέρει υψηλού επιπέδου εμπειρία άνεσης, ενώ και κάθε στοιχείο της καμπίνας έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να παρέχει την καλύτερη δυνατή ποιότητα, πρακτικότητα αλλά και ευρυχωρία σε οδηγό και επιβάτες.

Το ταμπλό έχει επανασχεδιαστεί από το μηδέν, με μια νέα εμφάνιση που προσφέρει αυξημένη ευρυχωρία στην καμπίνα και μια πιο “ανοιχτή” αίσθηση. Τα εμπρός καθίσματα προσφέρουν εξαιρετική οσφυϊκή  υποστήριξη χάρη στη βελτιωμένη εργονομία, καθώς έχουν κατασκευαστεί με χρήση τεχνολογίας εμπνευσμένη από τη NASA.

Στα επιπλέον χαρακτηριστικά, περιλαμβάνονται ο ψηφιακός διζωνικός κλιματισμός, καθώς και ένα νέο σύστημα εξαερισμού για τα πίσω καθίσματα που έχουν ανασχεδιαστεί, προκειμένου να προσφέρουν ακόμα πιο  άνετες μετακινήσεις.

 

Εξωτερικός Σχεδιασμός

Κατασκευασμένο επί Ευρωπαϊκού εδάφους και σχεδιασμένο για τις ειδικές απαιτήσεις και τις προτιμήσεις της Ευρωπαϊκής αγοράς, το νέο NP300 Navara έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ένα στιβαρό,  σπορ ύφος, με ένα μείγμα από κυρτές και κοίλες επιφάνειες που του προσδίδουν μια δυναμική εμφάνιση. Με την εμπρός μάσκα τύπου V που συναντάται σε όλα τα νέα μοντέλα της Nissan, αλλά και με τα LED φώτα ημέρας σε σχήμα μπούμερανγκ, το νέο NP300 Navara διαθέτει μια ακαταμάχητη εμφάνιση.

Κινητήρες και Μετάδοση

Ο νέος 2.3 λίτρων dCi κινητήρας πετρελαίου του νέου NP300 Navara είναι έως και 24% πιο αποτελεσματικός από αυτόν του απερχόμενου μοντέλου, ενώ αποτελεί τον πιο καθαρό σε ρύπους, αλλά και τον πιο οικονομικό σε κατανάλωση κινητήρα στην κατηγορία των pick-up. Διατίθεται με δύο επιλογές ισχύος εξόδου, 160PS και 190PS αντίστοιχα, ενώ στην κορυφαία έκδοσή του προσφέρεται με τεχνολογία διπλής υπερσυμπίεσης – κάτι που εισάγεται για πρώτη φορά στην κατηγορία των pick-up - και προσφέρει εξαιρετικά χαμηλό κόστος λειτουργίας,  σε συνδυασμό με σημαντικά μειωμένες εκπομπές CO2.

Η Nissan γνωρίζει άριστα ότι οι ισχυροί κινητήρες χρειάζονται και αντίστοιχα ισχυρά συστήματα μετάδοσης. Έτσι και στην περίπτωση του νέου NP300 Navara, υπερέχει για μια ακόμα φορά, προσφέροντας επιλογές κίνησης στους δύο ή και στους τέσσερις τροχούς, καθώς και ως standard χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων ή εναλλακτικά αυτόματο κιβώτιο επτά ταχυτήτων.

Κίνηση στους τέσσερις τροχούς

Κατασκευασμένο για να ικανοποιήσει στο έπακρο τις προσδοκίες των υποψήφιων αγοραστών, το νέο NP300 Navara είναι εξίσου ικανό και σε καταστάσεις εκτός δρόμου. Το σύστημα τετρακίνησης που διαθέτει, βασίζεται στα ισχυρά σημεία του μοντέλου της προηγούμενης γενιάς μοντέλο, προσφέροντας το πλέον αξιόπιστο κράτημα και στα πιο δύσβατα εδάφη.

Το σύστημα εμπλοκής και απεμπλοκής της τετρακίνησης γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω ενός περιστροφικού διακόπτη που βρίσκεται στο ταμπλό. Ο οδηγός καλείται να επιλέξει είτε κίνηση στους δύο τροχούς για οικονομική οδήγηση σε κανονικές συνθήκες, ή την λειτουργία 4HI για τετρακίνηση και σε ταχύτητα μέχρι 100χλμ/ω.

Τονίζοντας περαιτέρω τα off-road διαπιστευτήρια του, το νέο NP300  Navara  διακρίνεται και από τη δυνατότητα επιλογής τετρακίνησης σε χαμηλό εύρος ταχυτήτων. Σχεδιασμένη για να βοηθήσει το όχημα να ανταπεξέλθει πλήρως σε απότομες και ολισθηρές κλίσεις, η ρύθμιση 4LO προσφέρει ακόμα περισσότερη ροπή στους τροχούς, ενώ για τους οδηγούς που θα εμπλακούν σε δύσκολες καταστάσεις εκτός δρόμου, υπάρχει διαθέσιμη και η επιλογή του μηχανικού κλειδώματος του διαφορικού.

Ωφέλιμο φορτίο και δυνατότητες ρυμούλκησης

Με ωφέλιμο φορτίο άνω του ενός τόνου σε όλες του τις εκδόσεις  και με  την εντυπωσιακή ικανότητα ρυμούλκησης των 3,5 τόνων, το νέο NP300 Navara είναι έτοιμο για να ανταπεξέλθει στις πιο σκληρές και απαιτητικές συνθήκες, είτε πρόκειται για εργασία ή για αναψυχή.

O ωφέλιμος χώρος φόρτωσης στο νέο NP300 Navara είναι 67 χιλιοστά μακρύτερος από το προηγούμενο μοντέλο, ενώ στην έκδοση Double Cab διαθέτει και τον μεγαλύτερο χώρο σε μήκος στην κατηγορία του, με 1,578 χιλιοστά. Παράλληλα, στις εκδόσεις King Cab το μήκος του ωφέλιμου χώρου, αγγίζει τα 1,788 χιλιοστά.

Ιδανικό για την ασφαλή μεταφορά κάθε είδους φορτίων, το σύστημα φόρτωσης αποτελείται από πρωτοποριακές ράγες C στην καρότσα του pick-up, με κανάλια βαρέως τύπου στο πίσω εξωτερικό τοίχωμα της καμπίνας, αλλά και πλευρικά. Το νέο Nissan NP300 Navara, διαθέτει και ένα  ευέλικτο σύστημα για ταχεία και ασφαλή πρόσδεση κάθε είδους φορτίου, ώστε ακόμα και η πιο ιδιόρρυθμη φόρτωση να ασφαλιστεί σωστά και με ευκολία.

Επιπλέον, η πλούσια γκάμα των γνήσιων αξεσουάρ που ταιριάζουν “γάντι” στο νέο Nissan NP300 Navara, είναι σίγουρο πως θα συναρπάσουν τους υποψήφιους αγοραστές, που επιζητούν το καλύτερο για το καλύτερο pick-up της χρονιάς!

- ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ NAVARA NP300

- ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ NAVARA NP300

- ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ NAVARA NP300