Απίστευτο: η Ferrari αναζητά μηχανικούς μέσω… LinkedIn


Απίστευτο, όμως πέρα ως πέρα αληθινό! Ο διευθύνων σύμβουλος της Ferrari, Benedetto Vigna, αναζητά νέους μηχανικούς μέσω… LinkedIn! 

  • Του Γιάννη-Μάριου Παπαδόπουλου - Φωτό: Αρχείο
  • 13/3/2023

Αυτή τη στιγμή στον πιο διαδεδομένο επαγγελματικό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης για την εύρεση εργασίας, η Ferrari έχει τέσσερις ανοιχτές θέσεις για μηχανικούς: "Regulation & Sustainability Engineer", "Manufacturing Engineer Internship", "Sensor Application Engineer" και "Electrical & Electronics Engineer".

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ferrari Benedetto Vigna ήταν αυτός που μοιράστηκε τις αγγελίες του προφίλ της εταιρείας. Να σημειωθεί ότι σε καμία από τις αγγελίες δεν διευκρινίζεται ότι ο υποψήφιος θα εργαστεί εντός της Scuderia. Αντιθέτως, αρκετά προφίλ θα απευθύνονται στον τομέα Sport GT.

Μολονότι το LinkedIn είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μέσο για όσους αναζητούν εργασία, είναι από μόνη της μεγάλη είδηση ότι πρόκειται για τη Ferrari. Στην πραγματικότητα, Κι άλλες ομάδες αναζητούν συστηματικά μηχανικούς στο LinkedIn, όπως π.χ. η Red Bull, η οποία τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχει αναζητήσει 22 διαφορετικά προφίλ και μάλιστα έναν "ανώτερο" αεροδυναμιστή για να ενταχθεί στην ομάδα της F1.