Απογοητευμένος ο Leclerc μετά την εγκατάλειψη στο Μπαχρέιν: «Έχουμε πολλή δουλειά ακόμα»


Λύσεις στα ζητήματα αξιοπιστίας και ρυθμού ζητά ο Charles Leclerc, μετά το καταστροφικό για τον ίδιο GP Μπαχρέιν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: FERRARI
  • 5/3/2023

Η σεζόν ξεκίνησε άσχημα για τον Charles Leclerc. Στον 41ο γύρο του Grand Prix Μπαχρέιν, ο οδηγός της Ferrari ήταν 3ος, με μεγάλη διαφορά από τους πρωτοπόρους Max Verstappen και Sergio Perez, όταν ξαφνικά ο κινητήρας της SF-23 «παρέδωσε πνεύμα».

Έτσι, το μείζον θέμα της Scuderia το 2022 φάνηκε να χτυπά ξανά και το 2023.

«Δεν μπορώ να πω ότι νιώθω καλά,» δήλωσε μετά τον αγώνα. «Προφανώς έχουμε πολλή δουλειά ακόμα σε αυτόν τον τομέα. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτό, γιατί το να έχουμε προβλήματα αξιοπιστίας από τον πρώτο αγώνα δεν είναι καλό.»

Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε πως δεν είχε καμία ένδειξη ότι είχε πρόβλημα ο κινητήρας, ενώ αποκάλυψε πως καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα στο δυναμόμετρο, η ομάδα δεν εντόπισε κάποιο θέμα με την αξιοπιστία.

Όσο για την απόδοση της Red Bull, που με άνεση έκανε το 1-2 στον αγώνα, ο Μονεγάσκος εξήγησε πως η διαφορά γίνεται στον αγώνα, όχι στις κατατακτήριες, όπου πιστεύει ότι έχουν παραπλήσιο ρυθμό:

«Η Red Bull φαίνεται να έχει βρει κάτι καλό στον ρυθμό αγώνα. Σε ό,τι αφορά τις κατατακτήριες, είμαστε σε παρόμοια επίπεδα, αλλά στον αγώνα είμαστε ένα δευτερόλεπτο πίσω ανά γύρο, είναι τεράστια η απόσταση.

«Οπότε πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό, και στην αξιοπιστία.»