Στην εκκίνηση, o Piastri κρατήθηκε πρώτος, με τον Norris να χάνει θέσεις και να πέφτει 6ος και τον Verstappen να μένει κι αυτός πιο πίσω, στην 5η θέση.
Αντιθέτως, Russell, Sainz και Leclerc έκαναν μία σημαντική προσπάθεια και με τη μαλακή γόμα και ανέβηκαν στις θέσεις 2, 3 και 4 αντίστοιχα.
Πίσω, όμως, ο Lawson βρέθηκε στην αμμοπαγίδα πριν καν συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος λόγω ενός snap υπερστροφής, με αποτέλεσμα να βγει το Αυτοκίνητο Ασφαλείας στην πίστα μέχρι να απομακρυνθεί η AT04.
SAFETY CAR DEPLOYED (LAP 1/19)
Liam Lawson is off in the gravel at Turn 2 and out of the Sprint ??
The @astonmartin Safety Car picks up the field#QatarGP#F1Sprintpic.twitter.com/Ojq9NCdDgk
— Formula 1 (@F1) October 7, 2023
Η δράση συνεχίστηκε κανονικά με το ξεκίνημα του 3ου γύρου, με τον Alonso να προσπαθεί ανεπιτυχώς να περάσει τον Norris, ενώ λίγο μετά ο Russell κατάφερε να περάσει τον Piastri για την πρωτιά, αφού ο Αυστραλός με τη μέση γόμα δεν είχε την πρόσφυση του Βρετανού στη Στροφή 6.
Στον 4ο γύρο ο Sargeant βρέθηκε με τη σειρά του στην αμμοπαγίδα, κι έτσι ο Bernd Maylander βγήκε ξανά στην πίστα.
SAFETY CAR DEPLOYED (LAP 4/19)
Sargeant spins off and the Safety Car comes back out again
What a frantic opening few laps!#QatarGP#F1Sprintpic.twitter.com/ljVimS79gV
— Formula 1 (@F1) October 7, 2023
Στο τέλος του 6ου γύρο κυμάτισε και πάλι η πράσινη σημαία. Ο Russell επανεκκίνησε εξαιρετικά, με τον Piastri να αμύνεται των Ferrari.
Στον 9ο γύρο, ο Verstappen πέρασε τον Leclerc για την 4η θέση και έναν γύρο μετά τον Sainz για την 3η, ενώ ο Piastri άρχισε να μειώνει τη διαφορά από τον Russell.
Ο Αυστραλός κατάφερε να περάσει τον οδηγό της Mercedes για να ανακτήσει τα ηνία του αγώνα, όσο ο Norris κατάφερνε να «ξεφορτωθεί» τον Leclerc.
Στον 11ο γύρο, ο Perez βγήκε εκτός στη Στροφή 2 μετά από επαφή με τον Ocon που κι αυτός έμεινε εκτός, και τον Hulkenberg που συνέχισε, με τον Verstappen έτσι να γίνεται παγκόσμιος πρωταθλητής για τρίτη φορά στην καριέρα του, αφού ο Μεξικανός δεν τερμάτισε καν.
Το Αυτοκίνητο Ασφαλείας βγήκε για μία τελευταία -όπως αποδείχθηκε- φορά.
Στο τέλος του 14ου γύρου συνεχίστηκε κανονικά ο αγώνας. Ο Piastri κράτησε πίσω του τον Russell, ενώ ο Norris έχασε την θέση από τον Leclerc κι ο Hamilton από τον Gasly.
Αναμενόμενα, ο Verstappen πέρασε τον Russell για την 2η θέση στον 16ο γύρο, και πλέον έβαζε στόχο τον Piastri.
Πίσω, ο Norris βρήκε πρόσφυση από τη μέση γόμα και πέρασε σε λίγες στροφές μέσα τις δύο Ferrari για να ανέβει 4ος.
Ο Piastri μπροστά άντεξε στον -προσφάτως εστεμμένο- τρεις φορές πρωταθλητή και έτσι πήρε την πρώτη του νίκη σε Σ/Κ F1, κι όχι φυσικά σε Grand Prix, με τον Russell να χάνει την 3η θέση από τον Norris και τον Hamilton να ανεβαίνει στο φινάλε πάνω κι από τις δύο Ferrari.
Τέλος, ο Albon κατάφερε να πάρει έναν βαθμό, προσπερνώντας στο φινάλε τον Alonso για την 8η θέση.




ΔΗΜΟΦΙΛΗ