Lewis Hamilton: Ατύχημα στις δοκιμές με τη Ferrari στη Βαρκελώνη


Ο 7κις παγκόσμιος πρωταθλητής συνεχίζει την «παράδοσή» του να εμπλέκεται σε κάποιο ατύχημα σε κάθε νέα ομάδα που μεταβαίνει, πριν κάνει το επίσημο ντεμπούτο του με εκείνες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: FERRARI - FOTO ANDREA CATALINI
  • 29/1/2025

Σε συνέχεια της επίσημης έναρξης της πολυετούς συνεργασίας του Lewis Hamilton με τη Ferrari, ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής συμμετείχε σε μια τριήμερη δοκιμή του μονοθεσίου της ομάδας από το 2023, δηλαδή την SF-23, στη Βαρκελώνη, στα πλαίσια των νέων κανονισμών που επιτρέπουν σε κάθε ομάδα να δοκιμάζει παλαιότερα μονοθέσια.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης από τις τρεις ημέρες δοκιμών στην πίστα της Καταλονίας, ο Hamilton έκανε τετακέ και βρέθηκε στις μπαριέρες, προκαλώντας «σχετικά μικρή ζημιά» στο μονοθέσιο, όπως περιγράφεται στα μέσα του ειδικού Τύπου. Το ατύχημα έλαβε χώρα στο τρίτο sector της πίστας, με το μονοθέσιο να εμφανίζει ζημιές στην ανάρτηση και τα αεροδυναμικά μέρη του μονοθεσίου.

Ο Hamilton δε φέρει κάποιον τραυματισμό και δε χρειάστηκε βοήθεια για να βγει από την SF-23. Επέστρεψε στα pits, με τη Ferrari να αναλύει την αιτία του ατυχήματος.

Το μονοθέσιο θα έπαιρνε στα χέρια του ο Charles Leclerc το απόγευμα της δεύτερης μέρας, ώστε να ολοκληρώσει και εκείνος τους δικούς του γύρους στην πίστα, όμως η εξόρμηση του Μονεγάσκου θα καθυστερήσει, όσο η ομάδα επισκευάζει το αυτοκίνητο.

Θυμίζουμε ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Hamilton δοκίμασε μονοθέσιο της νέας του ομάδας, αφού είχε ακόμη μια εξόρμηση με την SF-23 στην πίστα της Ferrari στο Fiorano, όπου ολοκλήρωσε περίπου 89 km δοκιμών, με τον Leclerc να διανύει περίπου 42 km, αντίστοιχα.

Με το ατύχημα στη Βαρκελώνη, ο Βρετανός συνεχίζει την «παράδοση» που τον θέλει να εμπλέκεται σε κάποιο ατύχημα σε δοκιμές των νέων του ομάδων, πριν κάνει το επίσημο ντεμπούτο του με αυτές στην πίστα. Ο Hamilton είχε ατυχήματα σε δοκιμές πριν την έναρξη της σεζόν τόσο με τη McLaren το 2007 στη Βαλένθια, όσο και με τη Mercedes το 2013 στη Χερέθ.

Το «κακό τρίτωσε» με τη Ferrari στη Βαρκελώνη το 2025, με τον 7κις παγκόσμιο να κάνει το 3/3 με pre-season ατυχήματα σε πίστες της Ισπανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hamilton στη Ferrari: Οι συμβολισμοί και τα ερωτηματικά που περιμένουν απαντήσεις

Το πρώτο μήνυμα του Hamilton ως οδηγού της Ferrari: «Ας κάνουμε το 2025 αξέχαστο»

Καλά νέα για τον Hamilton στη Ferrari: Το νέο μονοθέσιο θα είναι «εντελώς νέο»