Οι ομάδες της F1 στηρίζουν τη Susie Wolff: «Δεν ζητήσαμε εμείς την έρευνα»


Οι υπόλοιπες 9 ομάδες του grid δήλωσαν ότι δεν είχαν καμία ανάμειξη στην έρευνα της FIA σχετικά με το αν η Susie και ο Toto Wolff ανταλλάσσουν εμπιστευτικές πληροφορίες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: DAIMLER AG
  • 7/12/2023

Η Susie Wolff γιόρτασε τα γενέθλιά της με έναν όχι και τόσο ιδανικό τρόπο, αφού κατηγορείτο από την FIA για διαρροή πληροφοριών της FOM (Formula One Management) στον σύζυγό της, Toto Wolff. Τόσο η Σκωτσέζα διευθύντρια της Formula 1 Academy και πρώην οδηγός αγώνων, όσο κι ο team principal της Mercedes, βρίσκονται υπό διερεύνηση από το τμήμα συμμόρφωσης της FIA, ώστε να διαπιστωθεί αν υπόκεινται σε σύγκρουση συμφερόντων.

Η ανακοίνωση για την έρευνα ήρθε από τη FIA το βράδυ της Τρίτης, με τις αντίστοιχες δηλώσεις της Mercedes και της ίδιας της Susie Wolff να ακολουθούν μετά από λίγες ώρες. Φυσικά, αμφότεροι απέρριψαν τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου της FIA, η διερεύνηση ξεκίνησε εξαιτίας των εικασιών των μέσων στο διαδίκτυο, με το περιοδικό BusinessF1 να αναφέρει ότι κάποιος άλλος ή άλλοι team principals παρακίνησαν τους άρχοντες του σπορ να κοιτάξουν ενδελεχώς το ζήτημα.

Το απόγευμα της Τετάρτης, όμως, η τελευταία πρόταση απορρίφθηκε συντονισμένα από τις υπόλοιπες εννιά ομάδες, οι οποίες υποστήριξαν τη Susie Wolff, δημοσιεύοντας πανομοιότυπες ανακοινώσεις στα social media και σε δελτία Τύπου. Η κοινή ανακοίνωση αναφέρει:

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι δεν έχουμε κάνει κανένα παράπονο στην FIA αναφορικά με τους ισχυρισμούς ότι εμπιστευτικές πληροφορίες έχουν διαρρεύσει μεταξύ F1 Team Principal και μέλους της FOM.

«Είμαστε στην ευχάριστη και περήφανη θέση να υποστηρίζουμε την F1 Academy και τη διευθύντριά της, μέσω της δέσμευσής μας να χρηματοδοτήσουμε μια συμμετοχή με τα χρώματά μας την επόμενη σεζόν.»

Νωρίτερα μέσα στη μέρα, ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner, μίλησε επίσης στο Sky Sports News, λέγοντας ότι ούτε εκείνος, ούτε η ομάδα του, έχει κάνει κάποιο επίσημο παράπονο για το ζεύγος Wolff στην FIA.

«Η συνεργασία μας με τη Susie είναι πολύ στενή, έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στην F1 Academy. Έτσι, πιστεύω ότι, όπως κι άλλοι, έχουμε ξαφνιαστεί με τη χθεσινή ανακοίνωση της FIA. Πάντως σίγουρα δεν ξεκίνησε ή αιτήθηκε από τη Red Bull,» είπε ο Βρετανός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

F1 2024: Αυτές οι πίστες θα φιλοξενήσουν τους 6 αγώνες sprint

F1 2023: Οι νικητές και οι χαμένοι της σεζόν που τελείωσε

F1 2024: Τι ποσό θα πληρώσει κάθε ομάδα για να τρέξει στο νέο πρωτάθλημα - Τα εκατομμύρια της Red Bull