F1 2024: Αυτές οι πίστες θα φιλοξενήσουν τους 6 αγώνες sprint


Η FIA επιβεβαίωσε ότι η σεζόν του 2024 θα περιλαμβάνει 6 αγώνες sprint, αποκαλύπτοντας ποια Grand Prix θα είναι εκείνα που θα πραγματοποιηθούν με το εναλλακτικό format.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Vytautas Dranginis - Red Bull Content Pool
  • 5/12/2023

Η FIA κι η Formula 1 ανακοίνωσαν πώς θα διαμορφωθεί το καλεντάρι του 2024 όσον αφορά τους αγώνες sprint. Πιο συγκεκριμένα, έξι είναι τα Grand Prix τα οποία θα διεξαχθούν με το αντίστοιχο format.

Τα Grand Prix Αυστρίας και Σάο Πάολο θα φιλοξενήσουν αγώνα sprint για τρίτη φορά, ενώ για δεύτερη σεζόν θα έχουν sprint το GP ΗΠΑ στο Ώστιν και το GP του Κατάρ. Την παρθενική του εμφάνιση στο καλεντάρι των τριημέρων με sprint θα κάνει το GP Κίνας, που επιστρέφει μετά από μια απουσία 4 ετών εξαιτίας των αυστηρών περιορισμών που έφερε η πανδημία του Covid-19, όπως και το GP Μαϊάμι.

Αναλυτικά:

ΗμερομηνίαGrand PrixΤοποθεσία
19-21 ΑπριλίουΚίναΣαγκάη
3-5 ΜαΐουΜαϊάμιΜαϊάμι
28-30 ΙουνίουΑυστρίαΣπίλμπεργκ
18-20 ΟκτωβρίουΗΠΑΏστιν
1-3 ΝοεμβρίουΒραζιλίαΣάο Πάολο
29 Νοεμβρίου – 1 ΔεκεμβρίουΚατάρΛοσαΐλ

Σύμφωνα με πληροφορίες, το format του τριημέρου με αγώνα sprint αναμένεται να αλλάξει, όμως κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί από τους διοργανωτές. Αν οι τροποποιήσεις πραγματοποιηθούν, το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί ως εξής:

Παρασκευή: FP1 και Sprint Qualifying

Σάββατο: Sprint και Qualifying Αγώνα

Κυριακή: Αγώνας

Εκτός αυτού, συζητείται το ενδεχόμενο εφαρμογής ενός ανεστραμμένου grid στα sprint, στη φιλοσοφία των αγώνων της Formula 2. Αυτό θα έβλεπε την πρώτη δεκάδα να αναστρέφεται για τον αγώνα sprint (και μόνο), με τον poleman να ξεκινά από τη 10η θέση, τον δεύτερο από την 9η... και τον 10ο από την πρώτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

F1: Αλλαγές στα sprint το 2024, μένουν οι θερμαντικές κουβέρτες

F1: Αυτό είναι το καλεντάρι για το 2024 - Με τρεις σαββατιάτικους αγώνες το μενού

F1 2023: Οι πέντε κορυφαίες στιγμές της χρονιάς που πέρασε