Πώς προετοιμάζεται η Mercedes για το 2024


Ο CTO της Mercedes, Mike Elliott, ανέλυσε την προσέγγιση της ομάδας για το μονοθέσιο του 2024, καθώς έχει ήδη στρέψει εκεί το ενδιαφέρον της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: MERCEDES
  • 7/8/2023

Η Mercedes, όπως και η πλειονότητα των ομάδων του grid, έχει αρχίσει να στρέφει το ενδιαφέρον της στο 2024, με την W15 να είναι πια στο προσκήνιο για την ομάδα του Μπράκλεϊ.

Ωστόσο, η W14, το μονοθέσιο με το οποίο οι Γερμανοί συνεχίζουν να παλεύουν για το καλύτερο δυνατό, παραμένει ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια τους, με τον επικεφαλής του τεχνικού τμήματος, Mike Elliott να εξηγεί γιατί:

«Θεωρώ πως μπορούμε να μάθουμε αρκετά από το φετινό μονοθέσιο, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας.

«Πρέπει να εστιάσουμε στην εξέλιξη που θα κάνουμε τον χειμώνα, να βεβαιωθούμε ότι έχουμε πάρει το μάθημά μας από φέτος κι έχουμε κατανοήσει τι πήγε στραβά, και να το βελτιώσουμε για το επόμενο μονοθέσιο.»

Και συνέχισε:

«Όταν θες να εξελίξεις ένα νέο μονοθέσιο, όταν θες να κάνεις αλλαγές στην αρχιτεκτονική του, είναι δύσκολο να συνεχίσεις να εξελίσσεις και το φετινό στην αεροδυναμική σήραγγα. Έτσι, κάποιες από τις δοκιμές που κάνουμε εκεί, αφορούν το φετινό μονοθέσιο αλλά με το βλέμμα στο επόμενο, και είναι καλό αυτό γιατί με αυτόν τον τρόπο δεν χάνουμε χρόνο.»

Η Mercedes βρίσκεται στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με 5 βάθρα στο ενεργητικό της.