Σκέψεις για δύο κατατακτήριες δοκιμές στο Αζερμπαϊτζάν


Η Formula 1 εξετάζει το ενδεχόμενο να έχει δύο κατατακτήριες δοκιμές στα Grand Prix με αγώνα sprint, αρχής γενομένης από το τριήμερο στο Αζερμπαϊτζάν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: PIRELLI
  • 31/3/2023

Η Liberty Media ψάχνει συνεχώς τρόπους να κάνει κάθε λεπτό της Formula 1 ενδιαφέρον για το κοινό, τόσο στην πίστα όσο και στις τηλεοράσεις.

Δεν είναι τυχαία η δήλωση του CEO της F1, Stefano Domenicali, που μίλησε ακόμα και για κατάργηση των Free Practice προς τέρψη του θεάματος.

Αυτό δεν θα συμβεί εξ ολοκλήρου, πάντως, αλλά εν μέρει, μόνο στα τριήμερα με sprint race.

Σύμφωνα με το μέχρι τώρα ρεπορτάζ, στόχος είναι να γίνει μόλις μία διαδικασία ελεύθερων δοκιμών, το πρωί της Παρασκευής, με τις κατατακτήριες που ακολουθούν να ορίζουν το grid της Κυριακής.

Έπειτα, αντί για το FP2 το πρωί του Σαββάτου, θα διεξάγεται ακόμα μία διαδικασία κατατακτήριων δοκιμών, που θα διαμορφώνουν τη σειρά εκκίνησης για το sprint αργότερα.

Ο επικεφαλής της Haas, Guenther Steiner, έδωσε μία πρώτη εικόνα από το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει αυτό το νέο format:

«Για το Μπακού, λέμε να έχουμε και δεύτερη διαδικασία κατατακτήριων. Δεν ξέρουμε ακόμα με σιγουριά πώς θα γίνει.

«Αντί για το FP2 το πρωί του Σαββάτου, μπορούμε να κάνουμε κατατακτήριες, και θα δούμε αν αρκεί μία διαδικασία ελεύθερων δοκιμών για να μάθουμε όσα θέλουμε.»