Romain Grosjean: «Είδα τον θάνατο να με πλησιάζει»


Ο Romain Grosjean προσπαθεί να αφήσει πίσω του το τραγικό συμβάν του Μπαχρέιν και να ατενίσει το μέλλον με αισιοδοξία.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 1/12/2020

Από το Μπαχρέιν, όπου εξακολουθεί να βρίσκεται, ο Γάλλος πιλότος της Haas μίλησε στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό TF1, για όσα συνέβησαν το απόγευμα της Κυριακής στο Σακχίρ.

«Δεν γνωρίζω εάν υφίσταται η λέξη ‘’θαύμα’’ ή εάν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, όμως σε κάθε περίπτωση θα έλεγα πως δεν είχε έρθει η ώρα να πεθάνω! Η αίσθηση ήταν ότι έμεινα περισσότερα από 28 δευτερόλεπτα. Είδα το τζάμι του κράνους να γίνεται πορτοκαλί, είδα φλόγες από το αριστερό μέρος του μονοθεσίου» είπε ο Grosjean.

Και συνέχισε: «Σκέφτηκα πολλά πράγματα, μεταξύ των οποίων ον Niki Lauda, σκέφτηκα ότι δεν θα μπορούσαν όλα να τελειώσουν έτσι. Δεν θα μπορούσα να ολοκληρώσω έτσι την ιστορία μου στη Formula 1. Κι έπειτα είπα στον εαυτό μου πως έπρεπε να βγω από εκεί, για τα παιδιά μου. Έβαλα τα χέρια μου στη φωτιά κι αισθάνθηκα το καυτό σασί. Βγήκα έξω, αισθάνθηκα ότι κάποιος με τράβηξε, και τότε κατάλαβα πως όλα είχαν τελειώσει».

Ο Grosjean αποκάλυψε πως ο μικρός γιός του, Simon, πιστεύει πως ο Romain έχει «μαγικές δυνάμεις» και πως τον προστάτευσε «η μαγική ασπίδα της αγάπης»! «Είναι πολύ δυνατά λόγια αυτά που λένε τα παιδιά. Ο μεγάλος γιός μου, ο Sasha, ο μοποίος είναι επτά ετών, προσπαθεί να καταλάβει τι έγινε. Ο μικρός ζωγράφισε μια ζωγραφιά ‘’για να γίνουν καλά τα χεράκια του μπαμπά’’».

Ο Γάλλος πιλότος της Haas τόνισε πως «φοβήθηκα περισσότερο για την οικογένειά και τους φίλους μου, προφανώς για τα παιδιά μου, τα οποία αποτελούν τη μεγαλύτερη πηγή δύναμης και υπερηφάνειας, και στο τέλος για εμένα. Πιστεύω πως πρέπει να κοιτάξω λίγο τον ψυχολογικό τομέα, διότι πραγματικά είχα τον θάνατο να με πλησιάζει».

Ο Romain, πάντως, δεν το βάζει κάτω. «Σίγουρα είμαι χαρούμενος που είμαι ζωντανός. Όμως θέλω να επιστρέψω στο μονοθέσιο, ίσως στο Άμπου Ντάμπι, διότι θέλω να ολοκληρώσω διαφορετικά την ιστορία μου στη Formula 1. Ήταν μια δεύτερη γέννηση για εμένα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου αυτή την ημέρα. Είναι μια στιγμή που σημάδεψε ανεξίτηλα τη ζωή μου».