Αισιόδοξη για το Μεξικό η Mercedes, βασιζόμενη στον κινητήρα της


Ο Valtteri Bottas φρονεί πως η Mercedes θα είναι ανταγωνιστική στο Μεξικό, αφού έχει βρει τα αδύναμα σημεία του κινητήρα της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 2/11/2021

Από την επιστροφή του Autodromo Hermanos Rodriguez το 2015 και μετά, η Mercedes έχει πανηγυρίσει νίκες και τίτλους εκεί, όμως από το 2017, η κατάσταση άρχισε να μεταστρέφεται προς τη Red Bull.

Επιπλέον, φαίνεται πως ο κινητήρας της Honda αποδίδει καλά στο μεγάλο υψόμετρο της πίστας, σε αντίθεση με αυτόν των Γερμανών.

Αυτό το γεγονός έχει αναγνωρίσει η ομάδα, με τον Bottas να εξηγεί ότι έχουν γίνει βελτιώσεις σε αυτόν τον τομέα ενόψει του φετινού Grand Prix:

«Γνωρίζουμε ότι συνήθως το Μεξικό είναι το αδύνατο σημείο μας μέσα στην χρονιά, και τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα είναι με τον κινητήρα, καθώς είμαστε σε μεγάλο υψόμετρο.

«Αλλά πιστεύω πως φέτος καταφέραμε να το βελτιώσουμε αυτό, οπότε πιστεύω θα είμαστε καλύτεροι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

«Ακόμα κι έτσι, στη θεωρία, η Red Bull θα είναι δυνατή και από τη μεριά μας προσπαθήσαμε να μάθουμε ό,τι μπορούσαμε από τα προηγούμενα χρόνια, και να προετοιμαστούμε κατάλληλα.

«Δεν θα είναι εύκολο το Σ/Κ, αλλά τίποτα δεν είναι εύκολο σε αυτό το σπορ.»