Άλλαξε χέρια η Williams


Η ιστορική βρετανική ομάδα έπειτα από περισσότερο από έναν αιώνα «ζωής» έφυγε από τα χέρια της οικογένειας Williams και πέρασε στην ιδιοκτησία της Dorilton Capitals

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 21/8/2020

Εδώ και πολλούς μήνες ήταν γνωστά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που «βασάνιζαν» την Williams. Και προ τριμήνου η ίδια η Claire Williams είχε ξεκαθαρίσει πως η δεύτερη σε τίτλους στην ιστορία της Formula 1 ομάδα είχε μπει σε διαδικασία πώλησης του «πακέτου» των μετοχών της. Διαδικασία που ολοκληρώθηκε.

Η αμερικανική επενδυτική εταιρία Dorilton Capitals, με έδρα τη Νέα Υόρκη, είναι η νέα ιδιοκτήτρια της Williams καταβάλλοντας το ποσόν των 152 εκατομμυρίων ευρώ. Η πρόταση της Dorilton Capitals έγινε αποδεκτή από την οικογένεια Williams, καθώς πληρούσε όλους τους όρους που είχε θέσει η βρετανική πλευρά, με κυριότερο τον απόλυτο σεβασμό στην ιστορία της Williams.

Όπως ξεκαθαρίστηκε από την πλευρά του προέδρου της Dorilton Capitals, Matthew Savage, η Williams όχι μόνο δεν θα αλλάξει ονομασία, αλλά στα πλάνα της εταιρίας του είναι να διατηρηθεί η έδρα της ομάδας στο Grove της Μεγάλης Βρετανίας. Κινήσεις ενδεικτικές των προθέσεων των Αμερικανών.

Η Dorilton Capitals είναι εταιρία που δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα του επενδυτικού γίγνεσθαι, καθώς η δράση της απλώνεται σε πολλούς τομείς μεταξύ των οποίων το real estate, αλλά και η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών. Ειδικά σε αυτόν τον τομέα η Williams είναι πρωτοπόρος, κάτι που σίγουρα συνεκτιμήθηκε από τους Αμερικανούς.

Όσο για την Williams, έπειτα από περισσότερο από μισόν αιώνα, φεύγει από την οικογένεια του Sir Frank, ο οποίος πρωτοδημιούργησε τη δική του ομάδα το 1969 με την επωνυμία Frank Williams Racing Cars.

Η πρώτη συμμετοχή της Williams σε γκραν πρι της Formula 1 ήταν το 1977 στην Ισπανία, με σασί κατασκευής της March. Από το 1978 η Williams κατασκευάζει μόνη της το μονοθέσιό της, αν και όλα αυτά τα 43 χρόνια της παρουσίας της στη Formula 1 ποτέ δεν μπήκε στη διαδικασία να κατασκευάσει και κινητήρες.