Alonso: «Η ηλικία μου είναι πλεονέκτημα»


Ο Fernando Alonso βλέπει την ηλικία του ως πλεονέκτημα έναντι των νεότερων οδηγών στο grid της Formula 1.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 16/1/2022

Με την αποχώρηση του Kimi Raikkonen από την ενεργό δράση, ο Fernando Alonso, γεννηθείς το 1981, είναι ο γηραιότερος οδηγός στο grid της Formula 1.

Μιλώντας σε επιλεγμένα μέσα ενημέρωσης με το τέλος της περασμένης σεζόν, ο 2 φορές πρωταθλητής κλήθηκε να απαντήσει για αυτό το ζήτημα, λέγοντας πως τα 41 έτη της ηλικίας του δεν είναι πρόβλημα, αλλά πλεονέκτημα, εξηγώντας το γιατί:

«Για να είμαι ειλικρινής, νιώθω πως η ηλικία μου αποτελεί πλεονέκτημα. Όταν φτάνω στην πίστα, την ξέρω. Τώρα όλοι δοκιμάζουν τα ελαστικά 18 ιντσών, κι εγώ τα ξέρω ήδη πολύ καλά από το WEC.

«Πολλά πράγματα που αντιμετωπίζουν άλλοι για πρώτη φορά, εγώ τα βλέπω για δεύτερη και τρίτη φορά. Οπότε, αυτό είναι καλό.»

Και συνέχισε:

«Το μόνο πρόβλημα του να είσαι ο μεγαλύτερος είναι πως πρέπει να έχεις το κίνητρο να κάνεις μία σεζόν που για 300 μέρες θα βρίσκεσαι μακριά από το σπίτι σου. Πρέπει να έχεις την όρεξη, τον τρόπο ζωής που θα σου επιτρέψει να αφοσιωθείς στο σπορ.

«Πέραν τούτου, όλα τα άλλα πράγματα τα βλέπω ως πλεονέκτημα. Είναι φανταστικό που τώρα βρίσκομαι σε μία φάση της ζωής μου που θέλω να αφοσιωθώ στη Formula 1. 

«Και μετά από την άποψη της φυσικής κατάστασης, έχω την άποψη πως τα τωρινά μονοθέσια δεν είναι τόσο απαιτητικά. Αν αγωνιζόμουν το 2004-2005, η ηλικία μπορεί να ήταν ένας περιοριστικός παράγοντας.»