Άμεση «μετακόμιση» για τον Tsunoda


Ενώ ο Yuki Tsunoda ξεπέρασε τις προσδοκίες στο Μπαχρέιν συγκεντρώνοντας βαθμούς στο ντεμπούτο του στη Formula 1, η απόδοσή του στα επόμενα Grand Prix ήταν μάλλον απογοητευτική.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 30/5/2021

Οι ανησυχίες του Helmut Marko είναι πλέον τόσο έντονες, ώστε υποχρεώθηκε να απαιτήσει από τον Ιάπωνα να μετακομίσει άμεσα στην Ιταλία, προκειμένου να κάνει εντατική ατομική προπόνηση.

«Αποφασίσαμε να μετακομίσει ο Yuki στην Ιταλία, όπου θα βρίσκεται υπό την προσωπική επίβλεψη του Franz Tost», αποκάλυψε ο Marko, προσθέτοντας: «Εδώ θα μάθει να βρίσκει τη συγκέντρωσή του και θα συνηθίσει το πρόγραμμα ζωής και εργασίας ενός επαγγελματία αθλητή. Θα κάνει πολλές προπονήσεις, καρτ και τεχνική δουλειά στο εργοστάσιο για να μάθει να αναλύει τα δεδομένα».

Κάνοντας μια μίνι αναδρομή στους πέντε πρώτους αγώνες της σεζόν του Tsunoda, ο Marko βλέπει ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα που ακολουθείται από μια απώλεια αυτοπεποίθησης.

«Η εξέλιξη δεν ήταν σίγουρα θετική. Η αυτοπεποίθησή του δέχτηκε πλήγμα μετά τα πολλαπλά επεισόδια και γι' αυτό αποφασίσαμε να τον φέρουμε στην Ιταλία από την Αγγλία», δήλωσε ο Marko.

«Η μετακίνηση δεν είναι μόνο για να μπορούμε να τον ελέγχουμε καλύτερα, αλλά και για να του εμφυσήσουμε ένα ισχυρότερο αίσθημα ασφάλειας. Εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα ικανός» κατέληξε ο Marko.