«Αν είχα τα χρήματα θα τον είχα ήδη προσεγγίσει»


Ο επικεφαλής της Haas, Guenther Steiner, μιλά για το ενδεχόμενο συνεργασίας της ομάδας του με τον Sebastian Vettel, όμως δεν θρέφει αυταπάτες…

  • 27/5/2020

Ο Guenther Steiner διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον Sebastian Vettel και μάλιστα πριν από μία εβδομάδα φήμες ήθελαν την Haas να έχει προσεγγίσει τον τέσσερις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, προτείνοντάς του συνεργασία το 2021.

Ο Steiner, εντούτοις, διέψευσε τότε τις φήμες. Όμως το θέμα δεν έχει «κοπάσει» και ο επικεφαλής της Haas επανήλθε με νέες δηλώσεις επί του επίμαχου ζητήματος.

«Αν είχα τα χρήματα για να καλύψω τις απαιτήσεις του, θα το είχα κάνει ήδη» είπε γελώντας ο Ιταλός, προσθέτοντας πως «δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθω σε μια τέτοια συνεργασία. Και φυσικά ούτε και η ομάδα».

Σύμφωνα με τον «ισχυρό άνδρα» της αμερικανικής ομάδας, «ο Sebastian είναι ένας τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής και δεν νομίζω πως θα τον ενδιέφερε να οδηγήσει ένα μονοθέσιο που θα βρίσκεται στο μέσον της κατάταξης. Δεν έχει κανέναν λόγο να αναλάβει τέτοιον… κίνδυνο»!

Ωστόσο, ο Steiner ξεκαθάρισε πως «είμαι βέβαιος πως θα βρεθεί η ομάδα που θα του προσφέρει το συμβόλαιο που θα τον καλύψει. Αν δεν συμβεί αυτό, δεν θα μου κάνει εντύπωση εάν αποφασίσει να μείνει εκτός Formula 1 για έναν χρόνο. Όμως και πάλι, λόγω των λίγων ημερών εξέλιξης, θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να παραμείνει σε επαφή με τη Formula 1. Και θα ήταν φανταστικό εάν έστω και έτσι θα ήθελε να οδηγήσει ως δοκιμαστής» ένα μονοθέσιο της Haas».