«Ανατροπές» στο πρόγραμμα της Formula 1


Κάθε άλλο παρά απίθανο θεωρείται το ενδεχόμενο αλλαγής του αγωνιστικού προγράμματος της Formula 1 για το εναπομείναν διήμερο στην πίστα του Σότσι στη Ρωσία.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 24/9/2021

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο καιρός είναι εξαιρετικά πιθανό να «ανατρέψει» το πρόγραμμα του Σαββάτου, με το ενδεχόμενο «μεταφοράς» των κατατακτήριων για το πρωί της Κυριακής να φαντάζει ως άκρως ρεαλιστικό!

Η πρόβλεψη για το Σάββατο αναφέρει καταιγίδες από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 5 το απόγευμα τοπική ώρα, όπερ σημαίνει πως με τις κατατακτήριες να είναι ορισμένες για τις 3 μ.μ., είναι παραπάνω από πιθανό η όλη διαδικασία να έχει αλλαγές.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν βελτίωση του καιρού μετά τις 7 μ.μ. του Σαββάτου, γεγονός που αυτομάτως «απαγορεύει» τις όποιες καθυστερήσεις στο πρόγραμμα. Με δεδομένο, άλλωστε, το «φιάσκο» του Βελγίου, η Formula 1 θέλει να είναι όσο πιο… ξεκάθαρα γίνονται τα πράγματα.

Ο Michael Masi τόνισε πως ο στόχος είναι να μπορέσουν να διεξαχθούν οι κατατακτήριες το Σάββατο, όμως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η διαδικασία να μετακινηθεί για το πρωί της Κυριακής.

Πάντως και την Κυριακή ο καιρός δεν θα είναι ηλιόλουστος στο Σότσι. Τουναντίον, προβλέπεται ελαφρά βροχόπτωση από τις 9 π.μ. και καθ’ όλη τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας.  

Εάν η F1 δεν μπορεί να πραγματοποιήσει το FP3 και τις κατατακτήριες το Σάββατο, υπάρχει πάντοτε η επιλογή είναι να οριστεί το grid με βάση την τελευταία περίοδο δοκιμών, η οποία θα είναι το FP2.

Όπως και να ‘χει, τέσσερις ώρες πριν από την εκκίνηση του αγώνα θα πρέπει να έχει «κλειδώσει» το grid, κάτι που σημαίνει πως μες την εκκίνηση του αγώνα στις 3 μ.μ.

Η Formula 1 ανέβαλε για τελευταία φορά διαδικασία κατατακτήριων δοκιμών στο ιαπωνικό γκραν πρι του 2019.