Andretti και Cadillac κατεβάζουν κοινή «υποψηφιότητα» για ομάδα F1


Η Andretti Global συνεργάζεται με την Cadillac και καταθέτει επίσημη πρόταση για τη σύσταση ομάδας Formula 1.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 5/1/2023

Τον Φεβρουάριο του 2022, η Andretti Global είχε ήδη αρχίσει να προετοιμάζει την είσοδό της στη Formula 1, με δεδομένο ότι κινήθηκε κιόλας για την εξαγορά της Sauber, χωρίς επιτυχία.

Τώρα, μετά το επίσημο άνοιγμα της FIA σε νέες προτάσεις για την είσοδο νέων ομάδων στο grid, η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε τη σύμπραξή της με την GM, και την εταιρεία της Cadillac πιο συγκεκριμένα, για μία κοινή υποψηφιότητα για μία θέση - αν κι είναι άγνωστο το πότε θα μπορέσει να γίνει αυτό πραγματικότητα, αν τελικά γίνει.

«Συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε την Andretti Global και την οικογένεια των αγωνιστικών της ομάδων και έχουμε πάντα τα μάτια μας στο τι θα ακολουθήσει», δήλωσε ο Michael Andretti, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Andretti Global.

«Αισθάνομαι ότι είμαστε κατάλληλοι για να είμαστε μια νέα ομάδα για τη Formula 1 και μπορούμε να δώσουμε αξία στο πρωτάθλημα και στους συνεργάτες μας, και ενθουσιασμό για τους οπαδούς.

«Είμαι περήφανος που έχουμε την GM και την Cadillac δίπλα μας καθώς επιδιώκουμε αυτόν τον στόχο. Ο GM και ο Andretti μοιράζονται μια κληρονομιά που γεννήθηκε από την αγάπη για τους αγώνες. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να συνδυάσουμε τα πάθη μας για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και την αφοσίωσή μας στην καινοτομία για να δημιουργήσουμε μια αληθινή αμερικανική υποψηφιότητα για μία νέα ομάδα στην F1».