Ανέλαβε διευθυντής της GPDA o George Russell


Αντικαθιστά τον Romain Grosjean, ο οποίος παραμένει σε ρόλο συμβούλου μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για το ατύχημα του Μπαχρέιν

  • 23/3/2021

Μετά την αποχώρηση του πρώην οδηγού της Haas, Romain Grosjean από τη Formula 1 και τη μετάβασή του στα IndyCars, ανακοινώθηκε ότι ο George Russell, θα είναι ο νέος διευθυντής της ένωσης των Πιλότων της Formula 1 (Grand Prix Drivers Association).

Ο Russell θα ενώσει τις δυνάμεις του με τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου της GPDA, δηλαδή τον Sebastian Vettel, τον Πρόεδρο Alex Wurz, καθώς και την Anastasia Fowle.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ειλικρινά τον Romain Grosjean για την αφοσίωση και τη δέσμευσή του για τα τέσσερα χρόνια του ως διευθυντής και του ευχόμαστε μια φανταστική και επιτυχημένη πορεία στα IndyCars» επεσήμανε η Ένωση.

Πρέπει να σημειωθεί, πάντως, πως ο Grosjean θα παραμείνει σύμβουλος της GPDA «για να ολοκληρώσει τη συνεχιζόμενη δουλειά του και τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν από το ατύχημα» στο Μπαχρέιν.

Μιλώντας για την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Russell τόνισε πως «είναι τιμή και προνόμιο να αναλαμβάνω τα χρέη του διευθυντή της GPDA. Εκτιμώ την υποστήριξη των συναδέλφων μου οδηγών που ανέθεσαν αυτόν τον ρόλο σε εμένα και αναγνωρίζω την ευθύνη που αναλαμβάνω. Στις έξι δεκαετίες ύπαρξής της, η Ένωση αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της υποστήριξης και της διαμόρφωσης της ασφάλειας της Formula 1. Ανυπομονώ να αντιμετωπίσω τις νέες προκλήσεις και ευκαιρίες μαζί με την Anastasia, τον Sebastian και τον Alex».