Απέφυγε την τιμωρία ο Hamilton


Ο Lewis Hamilton δεν τιμωρήθηκε για τις διπλές κίτρινες σημαίες ή το συμβάν με τον Nikita Mazepin, με τη FIA να παραδέχεται πως για το πρώτο ευθύνεται η ίδια.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 4/12/2021

Κατά τη διάρκεια του FP3 στη Τζέντα, ο Lewis Hamilton φαίνεται να μην υπάκουσε σε διπλές κίτρινες σημαίες που κυμάτιζαν στην πίστα.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, αυτό φαίνεται να έγινε νωρίς στη διαδικασία, στις 17:22 τοπική ώρα, 22 λεπτά μετά την έναρξη του session.

Ως εκ τούτου, κλήθηκε να απολογηθεί ενώπιον των αγωνοδικών στις 18:00 ώρα Ελλάδας (19:00 τοπική), όπου και θα πρέπει να εξηγήσει μαζί με εκπρόσωπο της Mercedes τι συνέβη.

Αργότερα, οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να εξετάσουν και την πιθανότητα ο Βρετανός οδηγός να παρεμπόδισε τον Nikita Mazepin καθώς ήταν σε γρήγορο γύρο κατά την ίδια διαδικασία.

Η τελική απόφαση ήρθε αρχικά για το συμβάν με τις σημαίες, με τους αγωνοδίκες να μην δίνουν ποινή στον Hamilton, καθώς η ηλεκτρονική ένδειξη για τις διπλές κίτρινες σημαίες ενεργοποιήθηκε για λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο «κατά λάθος», ενώ δεν κυμάτισαν κίτρινες σημαίες από τους κριτές, προτού επιτρέψει η πίστα σε καθεστώς πράσινης σημαίας.

Για το συμβάν με τον Mazepin, η απόφαση ήταν να δοθεί επίπληξη στον οδηγό και πρόστιμο 25.000 ευρώ στη Mercedes, πράγμα που σημαίνει πως ο Hamilton θα ξεκινήσει κανονικά από τη θέση στην οποία θα καταταγεί.