Αποκαλύφθηκε η... επετειακή McLaren MCL60 (photos)


Η McLaren παρουσίασε την MCL60, το μονοθέσιο με το οποίο θα συμμετάσχει στο φετινό πρωτάθλημα, κατά το οποίο κλείνει 60 χρόνια στο σπορ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: MCLAREN
  • 13/2/2023

Το απόγευμα της Δευτέρας 13/2, η McLaren έγινε η έκτη ομάδα που παρουσίασε το μονοθέσιό της για το 2023, την MCL60, στo McLaren Technology Centre.

Η ομάδα του Woking συμπληρώνει φέτος 60 χρόνια στη Formula 1, και το γιορτάζει με την επωνυμία του αγωνιστικού της, που σπάει την κλασική αρίθμηση και βάζει το '60' μετά το 'MCL'.

Η ομάδα μπαίνει στην επετειακή αυτή χρονιά με νέο οδηγικό δίδυμο και νέο επικεφαλής.

Ο Oscar Piastri έρχεται ως rookie να βρει τον «μπαρουτοκαπνισμένο» πια Lando Norris, μετά την αποχώρηση του Daniel Ricciardo από την ομάδα.

Παράλληλα, η αποχώρηση του Andreas Seidl από το πόστο του team principal έφερε την προαγωγή του Andrea Stella στον ρόλο του επικεφαλής της ομάδας, με τον Zak Brown να παραμένει CEO.

Ο Stella δήλωσε μάλιστα:

«Η πρόκληση είναι να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε ως ομάδα. «Στόχος είναι να ανέβουμε θέσεις στο grid και μπορούμε να το κάνουμε εάν εκμεταλλευτούμε τις υποδομές μας, ενδυναμώσουμε την ομάδα και επίσης ανεβάσουμε τα στάνταρ μας – όπως λέμε εντός της ομάδας– και εστιάζουμε στην απόδοση.

«Όσον αφορά τις προσδοκίες μας, παραμένουμε ρεαλιστές βραχυπρόθεσμα. Θα δούμε πού βρισκόμαστε στο Μπαχρέιν, τόσο στις δοκιμές όσο και στον πρώτο αγώνα. Ανεξάρτητα από αυτό, έχουμε κάποιες αναβαθμίσεις στα σκαριά, οπότε παραμένουμε αισιόδοξοι για τη σεζόν που έρχεται».