Αποκαλύψεις για τον κινητήρα της Red Bull ενόψει 2022


Ο επικεφαλής της Honda F1, Masashi Yamamoto, μίλησε για τον κινητήρα που θα έχει η Red Bull κι η AlphaTauri για το 2022, όταν οι Ιάπωνες θα αποχωρήσουν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ | ΦΩΤ.: RED BULL CONTENT POOL
  • 19/8/2021

Με το τέλος του 2021, η Honda φεύγει από τη Fornula 1, με τη Red Bull να αναλαμβάνει την εξέλιξη του κινητήρα που θα φέρει τόσο η ίδια, όσο και η AlphaTauri, μέσω του τμήματος της Red Bull Powertrains.

Σε συνέντευξή του στο RacingNews365.com, ο επικεφαλής της ιαπωνικής μάρκας στο σπορ, Masashi Yamamoto, εξήγησε τι θα κάνουν οι άνθρωποι της Honda τόσο στην εξέλιξη του νέου κινητήρα, όσο και την στήριξη που θα παράσχουν στους εταίρους τους και μετά την αποχώρησή τους:

«Βασίζεται στον κινητήρα της φετινής σεζόν. Θα προσαρμοστεί στους νέους κανονισμούς. Αλλά κατά βάση είναι ο ίδιος κινητήρας.

«Θα είναι η τελευταία ομολογκασιόν [του κινητήρα], οπότε θα κάνουμε το παν για να εξάγουμε την περισσότερη δυνατή απόδοση.

«Θα στηρίξουμε τεχνικά όσο περισσότερο γίνεται τη Red Bull και την AlphaTauri, ώστε να είναι ανταγωνιστικές. Στο marketing θα καταβληθεί η ελάχιστη προσπάθεια [από τη Honda].