Αποκαλυπτήρια για το ανανεωμένο πρόγραμμα της Formula 1


Παραμένουν οι 23 αγώνες, όμως η πρεμιέρα θα γίνει το Μπαχρέιν, με την Αυστραλία να μεταφέρεται στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν και την Ίμολα να αντικαθιστά την Κίνα

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 12/1/2021

Η Liberty Media ανακοίνωσε το ανανεωμένο πρόγραμμα του 2021 για τη Formula 1, έπειτα από τις αναγκαστικές αλλαγές στις οποίες έπρεπε να προχωρήσει λόγω των συνεχιζόμενων περιορισμών σε παγκόσμιο επίπεδο που επιφέρει ο COVID-19.

Όπως ήταν γνωστό εδώ και ημέρες, τα κόκκινα φώτα δεν θα σβήσουν για πρώτη φορά φέτος στη Μελβούρνη στις 21 Μαρτίου, αλλία μία εβδομάδα αργότερα, στις 28 Μαρτίου, στο Μπαχρέιν.

Οι αυστηροί περιορισμό αναφορικά με τους επισκέπτες στην Αυστραλία και η απομόνωση δύο εβδομάδων «υποχρέωσε» τη Liberty Media στο να μετακινήσει τον αγώνα του «Άλμπερτ Παρκ» στο τέλος της σεζόν και δη στις 21 Νοεμβρίου.

Αυτή η αλλαγή μετατόπισε κατά μία εβδομάδα το συνολικό πρόγραμμα της Formula 1, μιας και ο πρώτος αγώνας στους δρόμους της Τζέντα στη Σαουδική Αραβία δεν θα διεξαχθεί στις 28 Νοεμβρίου, αλλά στις 5 Δεκεμβρίου, με την αυλαία της χρονιάς να πέφτει στις 12 του ίδιου μήνα στο Άμπου Ντάμπι.

Αλλαγές, όμως υπήρξαν και στο πρώτο τμήμα της σεζόν, καθώς η αδυναμία της Κίνας να φιλοξενήσει αγώνα στη Σαγκάη, οδήγησε τη Liberty Media στο να διαφοροποιήσει συνολικά το πρόγραμμα των πρώτων εβδομάδων.

Έτσι μετά το Μπαχρέιν θα υπάρξει μια διακοπή τριών εβδομάδων, με τη Formula 1 να επιστρέφει στην Ίμολα στις 18 Απριλίου. Ο τρίτος αγώνας παραμένει ακόμα σε εκκρεμότητα, με το Πορτιμάο πλέον να είναι ο πιθανότερος προορισμός και για… γεωγραφικούς λόγους.

Κι αυτό διότι δεν θα διεξαχθεί στις 25 Απριλίου, αλλά μία εβδομάδα αργότερα, στις 2 Μαϊου, ενώ στις 9 του ίδιου μήνα θα λάβει χώρα το ισπανικό γκραν πρι στη Βαρκελώνη.

Formula 1 2021 – Πρόγραμμα

28 Μαρτίου – Μπαχρέιν

18 Ιταλία – Ίμολα

2 Μαϊου - TBC

9 Μαϊου – Ισπανία

23 Μαϊου – Μονακό

6 Ιουνίου – Αζερμπαϊτζάν

13 Ιουνίου – Καναδάς

27 Ιουνίου – Γαλλία

4 Ιουλίου – Αυστρία

18 Ιουλίου – Μεγάλη Βρετανία

1 Αυγούστου – Ουγγαρία

29 Αυγούστου – Βέλγιο

5 Σεπτεμβρίου – Ολλανδία

12 Σεπτεμβρίου – Ιταλία

26 Σεπτεμβρίου – Ρωσία

3 Οκτωβρίου – Σιγκαπούρη

10 Οκτωβρίου – Ιαπωνία

24 Οκτωβρίου – Ηνωμένες Πολιτείες

31 Οκτωβρίου – Μεξικό

7 Νοεμβρίου – Βραζιλία

21 Νοεμβρίου – Αυστραλία

5 Δεκεμβρίου – Σαουδική Αραβία

12 Δεκεμβρίου – Άμπου Ντάμπι