Απορρίφθηκε το αίτημα για επανεξέταση του αποκλεισμού του Vettel


Η FIA απέρριψε το αίτημα που κατέθεσε η Aston Martin για επανεξέταση της ποινής αποκλεισμού του Sebastian Vettel από τα αποτελέσματα του Ουγγρικού GP.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ | ΦΩΤ.: ASTON MARTIN MEDIA SITE
  • 9/8/2021

Νωρίτερα σήμερα (Δευτέρα 9/8), η FIA κι εκπρόσωποι της Aston Martin, συναντήθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης για να γίνει ακρόαση για το αίτημα επανεξέτασης που κατέθεσε η ομάδα, με αφορμή τον αποκλεισμό του Sebastian Vettel από τα αποτελέσματα του Grand Prix Ουγγαρίας.

Συγκεκριμένα, στον τεχνικό έλεγχο που έγινε αμέσως μετά τον αγώνα στο μονοθέσιο του Γερμανού, βρέθηκαν μόλις 300 ml καυσίμου, το 1/3 από την απαιτούμενη ποσότητα για να γίνει δειγματοληπτικός έλεγχος.

Η προβλεπόμενη ποινή για αυτό το παράπτωμα είναι ο αποκλεισμός από τον αγώνα, με την ομάδα όμως να καταθέτει την περασμένη Πέμπτη επίσημο αίτημα επανεξέτασης.

Το σχετικό αίτημα της απορρίφθηκε σήμερα, καθώς η Ομοσπονδία έκρινε πως τα νέα στοιχεία που προσκόμισε «δεν ήταν επαρκή».

Σύμφωνα με αυτά, η ομάδα προσπάθησε να αποδείξει πως η αστοχία της αντλίας του καυσίμου ήταν η αιτία για την μη εύρεση επαρκούς ποσότητας καυσίμου μέσα στο μονοθέσιο.

Η FIA, που είχε πάρει το μονοθέσιο στα εργαστήριά της για εξονυχιστικό έλεγχο, και τόνισε πως αυτό το πρόβλημα ήταν γνωστό στους τεχνικούς εφόρους εκείνη την ώρα, στη Βουδαπέστη, ενώ με τοθυς ελέγχους που έγιναν στη Γενεύη, δε βρέθηκε το 1 λίτρο που έπρεπε για να μπορέσει να αρθεί η ποινή.

Παρόλα αυτά, η ομάδα διατηρεί το δικαίωμα της έφεσης, χωρίς ακόμη να έχει γίνει γνωστό αν θα το εξασκήσει.