Αποχωρεί από τη Formula 1 η Honda! (vid)


Η ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε ότι στο τέλος του 2021 θα σταματήσει να προμηθεύει με κινητήρες την κορωνίδα του motorsport λόγω κόστους!

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 2/10/2020

Βόμβα μεγατόνων έσκασε στη Formula 1. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έλαβε χώρα στο Τόκιο, η Honda ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τη Formula 1 στο τέλος του 2021, δηλαδή όταν θα ολοκληρωθούν τα συμβόλαιά της με την Red Bull και την AlphaTauri.

Μόλις επτά χρόνια έπειτα από την επιστροφή της στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αρχικά ως πάροχος κινητήρων της McLaren κι εν συνεχεία με τη συνεργασία της με τις Red Bull και Toro Rosso/AlphaTauri, η ιαπωνική φίρμα αποφάσισε να ρίξει τίτλους τέλους στην εμπλοκής της με τη Formula 1.

«Υπολογίσαμε πόσο θα μας κοστίσει η συνέχιση της εμπλοκής μας, με την εφαρμογή των νέων κανονισμών και διαπιστώσαμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο για όλους τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, λόγω της αλλαγής της κατάστασης και τον εξηλεκτρισμό της αυτοκίνησης» τόνισε ο managing director της Honda, Masashi Yamamoto.

Ο Yamamoto παραδέχθηκε πως «το κόστος είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Προτεραιότητά μας είναι οι νίκες, καθώς αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στη Formula 1 για να κερδίζουμε».

Η Honda παραδέχθηκε πως θέλει να επικεντρωθεί στον εξηλεκτρισμό των αυτοκινήτων παραγωγής της και γι’ αυτό είναι αναγκαία η επένδυση όλων των χρημάτων που διαθέτει, προς αυτή την κατεύθυνση.