Αποχώρησε από την Aston Martin ο Otmar Szafnauer


Ο Otmar Szafnauer αποτελεί παρελθόν από την ομάδα της Aston Martin, και φαίνεται πως ετοιμάζεται να μεταβεί σε αυτήν της Alpine.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 5/1/2022

Στα τέλη του περασμένου έτους, υπήρχε έντονη φημολογία για αποχώρηση Szafnauer από την Aston Martin, με σκοπό να «αλλάξει στρατόπεδο» και να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Alpine.

Τότε εκείνος είχε διαψεύσει τα πάντα κατηγορηματικά, όμως σήμερα έγινε γνωστό πως ο Αμερικανός δεν θα βρίσκεται πια στην ηγεσία της ομάδας του Silverstone.

Η ανακοίνωση της ομάδας αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ο Otmar Szafnauer αποχώρησε από την Εταιρεία και ο ρόλος του στην Aston Martin Cognizant Formula One Team θα αναληφθεί από την ηγετική ομάδα μέχρι να οριστεί αντικαταστάτης..

«Θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε για την υπηρεσία που παρείχε στην ομάδα τα τελευταία 12 χρόνια και να του ευχηθούμε καλή συνέχεια για το μέλλον καθώς αναμφίβολα θα αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις.

«Ευτυχώς, μας καθοδηγεί και μας διοικεί μια ισχυρή ομάδα ατόμων και αισθανόμαστε άνετα να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να εξερευνήσουμε επιλογές πριν ανακοινώσουμε τη νέα δομή της ομάδας.

«Η εστίαση της ομάδας είναι αυτή τη στιγμή στην προετοιμασία του πιο ανταγωνιστικού μονοθέσιου για την έναρξη της σεζόν του 2022».

Στην ομάδα παρέμεινε για 12 χρόνια, ενώ η συνεισφορά του και η καθοδήγησή του στα δύσκολα χρόνια της Force India μέχρι να εξαγοραστεί και να γίνει Racing Point, ήταν υψίστης σημασίας για την πορεία της.