Audi και Sauber μαζί από το 2026


Η Audi θα συνεργαστεί με τη Sauber, η οποία θα γίνει η εργοστασιακή ομάδα της γερμανικής μάρκας στη Formula 1, αρχής γενομένης από το 2026.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 26/10/2022

Το 2026 θα σηματοδοτήσει την αλλαγή στους κανονισμούς γύρω από τις υβριδικές κινητήριες μονάδες, και μαζί θα φέρουν και την είσοδο της Audi στη Formula 1 για πρώτη φορά.

Οι Γερμανοί είχαν αφήσει «στον αέρα» το με ποια ομάδα θα συνεργαστούν, καθώς τόνισαν πως δεν πρόκειται να σχηματίσουν δική τους ομάδα από το μηδέν, αφού θα είναι μόνο προμηθευτές κινητήρων.

Τώρα, ανακοίνωσαν αυτό που ήταν κοινό μυστικό: θα συνεργαστούν με τη Sauber, μετατρέποντας την ομάδα του Hinwil σε εργοστασιακή συμμετοχή της Audi.

«Είμαστε χαρούμενοι που αποκτήσαμε έναν τόσο έμπειρο και ικανό συνεργάτη για το φιλόδοξο έργο μας στη Formula 1», λέει ο Oliver Hoffmann, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για την Τεχνική Ανάπτυξη της AUDI AG. «Γνωρίζουμε ήδη τον Όμιλο Sauber με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του και την έμπειρη ομάδα από προηγούμενες συνεργασίες του και είμαστε πεπεισμένοι ότι μαζί θα σχηματίσουμε μια ισχυρή ομάδα».

«Η Audi είναι ο καλύτερος συνεργάτης για τον Όμιλο Sauber», λέει ο Finn Rausing, Πρόεδρος της Sauber Holding. «Είναι σαφές ότι και οι δύο εταιρείες μοιράζονται τις ίδιες αξίες και όραμα. Ανυπομονούμε να επιτύχουμε τους κοινούς μας στόχους με μια ισχυρή και επιτυχημένη συνεργασία».

Παράλληλα, οι διεργασίες στις εγκαταστάσεις της Audi Sport στο Neuburg συνεχίζονται, καθώς το εργοστάσιο επεκτείνεται κι όλο και περισσότερο προσωπικό προσλαμβάνεται.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ως το 2023 θα έχουν ολοκληρωθεί οι προετοιμασίες και οι πρώτες δοκιμές της νέας μονάδας ισχύος θα γίνουν το 2025.