Αυστηρή αυτοκριτική από τον Toto Wolff


Κατά γενική ομολογία η φετινή σεζόν δεν έχει κυλήσει ιδανικά για τη Mercedes. Κάθε άλλο, μάλιστα. Έπειτα από 18 αγώνες η γερμανική ομάδα παραμένει δίχως νίκη, κάτι που έχει να συμβεί από το 2011, όταν και ήταν η τελευταία χρονιά δίχως έστω μία νίκη για το «αστέρι».

  • Του Γιάννη-Μάριου Παπαδόπουλου - Φωτό: Αρχείο
  • 17/10/2022

Ο Toto Wolff γνωρίζει τι ακριβώς έχει πάει λάθος φέτος και είναι γεγονός ότι ειδικά στο δεύτερο μισό της σεζόν η βελτίωση της Mercedes είναι πολύ μεγάλη. Μολαταύτα ακόμα δεν δείχνει ικανή να πανηγυρίσει νίκη.

Η άνοδος της Mercedes δεν επηρέασε το δίδυμο Red Bull-Ferrari, που είναι οι μόνοι που κέρδισαν έναν αγώνα φέτος. Διαβάζοντας την κατάταξη, η χρήση του όρου "ζεύγος" φαίνεται να αναζητά έναν αγώνα που δεν έγινε ποτέ, αλλά η F1-75 στις αρχές του έτους ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα τουλάχιστον ισάξια με την RB18. Ο επικεφαλής της ομάδας της Mercedes, Toto Wolff, είπε χαρακτηριστικά: «Σε κάθε άθλημα οι κύκλοι είναι βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα κλείσουν, και αυτό συνέβη και σε εμάς, δεν υπάρχει τίποτα παράξενο σ' αυτό. Τελείωσε επειδή σχεδιάσαμε και κατασκευάσαμε λάθος το αυτοκίνητο, αλλά ταυτόχρονα είμαστε σίγουροι ότι θα λύσουμε τα προβλήματά μας. Δεν κάναμε τόσο καλή δουλειά όσο η Ferrari και η Red Bull. Η F1-75 κατά τη γνώμη μου ήταν το ταχύτερο μονοθέσιο μέχρι τη θερινή διακοπή, αλλά δεν μπόρεσε να μετατρέψει αυτό το πλεονέκτημα σε βαθμούς. Είμαστε τρίτοι, δεν είναι δράμα, αλλά ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα, γιατί θα μπορούσαμε να είχαμε τερματίσει ακόμα πιο πίσω. Τώρα πρέπει απλώς να λύσουμε τα προβλήματά μας, επίσης επειδή θέλουμε να επιστρέψουμε στη μάχη για νίκες σε αγώνες και το πρωτάθλημα. Δεν έχουμε το δικαίωμα να κερδίζουμε κάθε πρωτάθλημα, γιατί αυτό θα ήταν ανόητο».