Αυτή είναι η αιτία για την πρόσφατη βελτίωση της Honda!


Ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner, εξήγησε πώς η Honda έχει βελτιώσει τόσο την απόδοση του κινητήρα της στους τελευταίους δύο αγώνες.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 27/6/2021

Τόσο στο Γαλλικό Grand Prix προ μίας εβδομάδας, όσο και στο σημερινό Grand Prix Στυρίας, η υπεροχή του κινητήρα της Honda έναντι εκείνου της Mercedes στη μάχη των δύο κορυφαίων ομάδων, ήταν εμφανής και κομβικής σημασίας.

Συγκεκριμένα, ο μηχανικός αγώνα του Lewis Hamilton, Peter Bonnington, ενημέρωσε κατά τη διάρκεια του αγώνα τον οδηγό του πως η απώλεια έναντι της RB16B στις ευθείες ανέρχεται στα 0,25 δλ.

Αυτό το φαινόμενο έχει συζητηθεί έντονα και από τις δύο πλευρές, με τον team principal της Mercedes, Toto Wolff, να στέκεται αρκετά σε αυτό στο Paul Ricard.

Υπενθυμίζεται πως οι κινητήρες δεν μπορούν να δεχθούν αναβαθμίσεις με στόχο την αύξηση της απόδοσής τους τη φετινή χρονιά, στο πλαίσιο της μείωσης των εξόδων εν μέσω κορωνοϊού.

Ο Christian Horner, επικεφαλής της Red Bull, έδωσε την εξήγηση για την αυξημένη απόδοση του Honda RA621H:

«Έχουμε νέα λιπαντικά από την ExxonMobil, και πιστεύω πως εκείνοι θα πρέπει να πάρουν τα εύσημα του Lewis. Οι κινητήρες είναι ομολογκαρισμένοι, δεν έχει αλλάξει το spec.»