Αυτή είναι η νέα Haas VF-22 (photos)


Η Haas αποκάλυψε πρώτη το νέο της μονοθέσιο υπό τους νέους κανονισμούς, την VF-22.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 4/2/2022

Η Haas έγινε η πρώτη ομάδα που παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο, τη VF-22, έστω και με ψηφιακά renders και όχι φυσική αποκάλυψη.

Δεν είναι απλώς το livery του νέου μονοθέσιου, αλλά το ίδιο το αυτοκίνητο, όπως τόνισε η ομάδα στην επίσημη ενημέρωσή της.

Σχετικά με την παρουσίαση της VF-22, ο Gene Haas, ο ιδρυτής της Haas Automation και πρόεδρος της ομάδας της Haas F1 σχολίασε: «Πήραμε την απόφαση το 2020 να διοχετεύσουμε χρόνο και πόρους στη VF-22, παραλείποντας οτιδήποτε σχετίζεται με το 2021 – το οποίο δεν ήταν εύκολο. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η απόφαση θα αποφέρει καρπούς και πως θα επιστρέψουμε στην μάχη για τους βαθμούς.

«Είναι συναρπαστικό να βρίσκεσαι στο σημείο όπου γνωρίζεις ότι η VF-22 θα είναι στην πίστα σύντομα», δήλωσε ο Guenther Steiner, αγωνιστικός διευθυντής της Haas. «Όλοι γνωρίζουμε πόσο είναι ικανή είναι η ομάδα, το έχουμε αποδείξει στο παρελθόν, και με αυτό το νέο αυτοκίνητο – που γεννήθηκε από ένα εντελώς νέο σύνολο κανονισμών και με τη νέα μας ομάδα σχεδιασμού, είμαι βέβαιος ότι μπορούμε δείξουμε για άλλη μια φορά ότι μπορούμε να ανταγωνιστούμε τους αντιπάλους μας στους αγώνες.»