Αυτή είναι η νέα μορφή της πίστας του Spa


Οι εργασίες για την απόκτηση της διπλής επίσημης έγκρισης της FIA/FIM που θα επιτρέψει την επιστροφή των αγώνων αντοχής μοτοσικλετών στο Spa-Francorchamps ξεκίνησαν στις 15 Νοεμβρίου.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 24/12/2021

Ένα μήνα νωρίτερα, τα μηχανήματα κατασκευής είχαν αρχίσει να εργάζονται στην περιοχή που συνορεύει με την πίστα.

Οι εργασίες αυτές αποτελούν μέρος μιας συνολικής στρατηγικής που αποσκοπεί στη διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων στην πίστα και στον εκσυγχρονισμό των υποδομών της και χωρίζεται σε δύο κύριους τομείς:

Η πίστα:: Για τη φιλοξενία του 24άωρου αγώνα μοτοσυκλετών στις 4 & 5 Ιουνίου 2022, απαιτείται η επίσημη έγκριση της FIM βαθμού C. Τα έργα έχουν να κάνουν ουσιαστικά με την επέκταση των περιοχών απορροής και την εγκατάσταση αμμοπαγίδας.

Η υποδομή: Η υποδομή της πίστας είναι γερασμένη. Έτσι, αποφασίστηκε να συνδυαστούν τα έργα που ολοκληρώνονται στην πίστα με τις ζωτικής σημασίας εργασίες στις υποδομές, ώστε να υπάρχουν καλύτερες εγκαταστάσεις για τη φιλοξενία των θεατών.

Στη στροφή «8» θα αφαιρεθεί μέρος της ασφάλτου της, προκειμένου να διευρυνθεί η αμμοπαγίδα

Στην Blanchimont η «σχάρα» της εκκίνησης θα διευρυνθεί, θα δημιουργηθεί μια αμμοπαγίδα και θα μετακινηθεί η μπαριέρα.  Επίσης, η ασφάλτινη έξοδος διαφυγής στη στροφή 16 θα μετατραπεί σε αμμοπαγίδα και θα δημιουργηθεί δρόμος εξυπηρέτησης.

Τέλος, στη La Source η στροφή θα μεγακλώσει σε πλάτος για να ενισχυθεί η ασφάλεια της πίστας και θα τοποθετηθεί εκεί μια αμμοπαγίδα. Η κερκίδα θα αντικατασταθεί από μια νέα πιο σύγχρονη κερκίδα, η οποία θα είναι καλύτερα ενσωματωμένη στο περιβάλλον της.