Αυτή ήταν η "αχίλλειος πτέρνα" της Red Bull


Η Red Bull Racing έχει μεγάλες φιλοδοξίες για τα επόμενα χρόνια. Ενώ στο παρελθόν η ομάδα εξαρτιόταν από τους προμηθευτές κινητήρων, με την Red Bull Powertrains παίρνει την κατάσταση στα χέρια της. 

  • 28/5/2021

Ο επικεφαλής της ομάδας Christian Horner περιμένει πολλά από τις δυνατότητες στο μέλλον. Με τους νέους κανονισμούς για τους κινητήρες να είναι ορατοί, υπάρχει πολλή δουλειά για τη Red Bull τα επόμενα χρόνια.

Η ομάδα του Max Verstappen και του Sergio Pérez πρέπει να αναπτύξει έναν κινητήρα που να είναι αρκετά καλός για να τα βάλει με τη Mercedes. Ωστόσο, ο Horner έχει αρκετή πίστη στην ομάδα του για να ξέρει ότι η Red Bull είναι ικανή να κάνει ακριβώς αυτό.

"Θα είναι μια εξέλιξη των υφιστάμενων κανονισμών", λέει ο Horner. "Δεν μας υπαγορεύεται από τους κατασκευαστές εξοπλισμού ότι πρέπει να είναι αυτό ή εκείνο. Θέλουμε αυτό που είναι σωστό για το άθλημα. Θα θέλαμε να ακούγεται καλά και πρέπει να τσεκάρει τα κουτάκια περιβαλλοντικά και από πλευράς απόδοσης, οπότε υποθέτω ότι θα είναι παράγωγο αυτού που έχουμε σήμερα".

"Για εμάς, καλύπτει πραγματικά ένα κενό που πάντα έλειπε και ήταν η αχίλλειος πτέρνα μας μέχρι να έρθει η Honda: ότι δεν είχαμε τον έλεγχο της μοίρας μας", συνέχισε ο Horner. "Είμαστε τρομερά χρήσιμοι για την κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων της F1, Liberty Media και την F1, επειδή θα μπορούσαμε να προετοιμαστούμε για να προμηθεύσουμε άλλες ομάδες αν χρειαστεί, καθώς οι κατασκευαστές τείνουν να έρχονται και να φεύγουν. Το να έχουμε έναν ανεξάρτητο κατασκευαστή κινητήρων όπως η Red Bull Powertrains είναι ελκυστικό για την Liberty".