Βιετνάμ: Δείτε πώς είναι σήμερα η εγκαταλελειμμένη πίστα F1 που δεν φιλοξένησε ποτέ αγώνα (video)


Η Formula 1 επρόκειτο να επισκεφθεί το Βιετνάμ, αλλά ο κορωνοϊός κι ένα σκάνδαλο στη χώρα άφησε την πίστα του Ανόι σε πλήρη εγκατάλειψη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: @AFP/X
  • 27/10/2023

Το 2020, το πρόγραμμα της Formula 1 ενείχε το Grand Prix του Βιετνάμ, το πρώτο στη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας, στην πίστα του Ανόι, που συνδύαζε δημόσιους δρόμους και ειδικά διαμορφωμένα μέρη για το σιρκουί.

Ωστόσο, η πανδημία του κορωνοϊού είχε ως αποτέλεσμα το ντεμπούτο του αγώνα να αναβληθεί για το 2021. Ούτε το 2021 έγινε όμως, αυτή τη φορά για λόγους που αφορούσαν σκάνδαλο εντός της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, ο άνθρωπος που ηγείτο της οργανωτικής επιτροπής του GP, ο Nguyen Duc Chung, συνελήφθη για άσχετους λόγους που είχαν να κάνουν με απόρρητα έγγραφα του κράτους.

Κάπως έτσι, το Hanoi Circuit, που σχεδιάστηκε από τον Hermann Tilke κι είχε μήκος 5,613 χιλιόμετρα, έμεινε αναξιοποίητο, και πλέον πλήρως παρατημένο.

Αυτό αποκάλυψε σε βίντεο που δημοσίευσε στο X το Agence France-Presse. Η πίστα είναι γεμάτη χορτάρια, σκουπίδια, ενώ κάποια μέρη της χρησιμοποιούνται ως δημόσιοι δρόμοι, όπου ποδηλάτες και μοτοσυκλετιστές φαίνεται να περνούν από εκεί που θα ήταν το pitlane.

Δείτε το σχετικό βίντεο: