Binotto: «Δεν φοβόμαστε τον Όμιλο Volkswagen»


Την Τρίτη 16 Αυγούστου, 49 ημέρες αργότερα από το προγραμματισμένο, η FIA έδωσε τελικά στη δημοσιότητα τις τεχνικές, αθλητικές και οικονομικές λεπτομέρειες των νέων κανονισμών για τις μονάδες ισχύος που θα κάνουν το ντεμπούτο τους το 2026. 

  • 24/8/2022

Οι σημερινές μονάδες ισχύος θα αλλάξουν, δεν θα υπάρχει πλέον ένα στοιχείο MGU-H και η ισχύς που αποδίδεται από το ηλεκτρικό μέρος θα αυξηθεί με 37% μείωση του θερμικού μέρους σε σχέση με αυτό που ισχύει σήμερα, μέσω παρεμβάσεων στην πίεση και την υπερτροφοδότηση.

Ένας κανονισμός «κομμένος και ραμμένος» στα μέτρα του ομίλου Volkswagen που έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να εισέλθουν στην F1 από το 2026, δηλαδή την Audi και την Porsche, η τελευταία από τις οποίες βρίσκεται μόλις ένα βήμα πριν από την επισημοποίηση της συνεργασίας της με τη Red Bull για την κατασκευή του θερμικού μέρους της μονάδας ισχύος.

Ο Mattia Binotto δήλωσε ότι δεν τον φοβίζει η άφιξη νέων κολοσσών της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως η Audi και η Porsche, στην F1: «Δεν φοβόμαστε. Η Ferrari ήταν εκεί από την αρχή. Νομίζω ότι ξέρουμε τί είναι καλό για το μέλλον της Formula 1. Η φωνή μας είναι μια σημαντική φωνή. Οι νεοεισερχόμενοι είναι ευπρόσδεκτοι, αλλά δεν χρειάζεται να είναι πιο σχετικοί από τη Ferrari», τόνισε ο επικεφαλής της «σκουντερία»

Όσον αφορά τον μακρύ και δύσκολο ορισμό των νέων κανονισμών για τους κινητήρες που τελικά δημοσιεύτηκαν πριν από λίγες ημέρες, ο Binotto υπογράμμισε μια σημαντική πτυχή: «Διαπραγματευόμαστε το μέλλον της επιχείρησής μας. Μιλάμε για την περίοδο μεταξύ 2026 και 2030. Πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη την κατεύθυνση προς την οποία κινείται η αυτοκινητοβιομηχανία. Είναι σωστό να πάρουμε χρόνο για να καταλήξουμε στο καλύτερο αποτέλεσμα, ή ας πούμε στον καλύτερο συμβιβασμό. Γιατί στο τέλος θα είναι πάντα ένας συμβιβασμός. Υπήρχε μια συμφωνία-πλαίσιο που είχε ήδη ψηφιστεί από το Παγκόσμιο Συμβούλιο. Αυτή η συμφωνία-πλαίσιο έπρεπε στη συνέχεια να μετατραπεί σε κανονισμούς. Εν τω μεταξύ, άλλαξε και ο πρόεδρος της FIA, γεγονός που οδήγησε σε περαιτέρω επιμήκυνση του χρόνου. Δεν θα βοηθούσε κανέναν αν παίρναμε βιαστικά λάθος αποφάσεις».