Bottas ή Russell; Ιδού η απορία!


Με την είδηση ότι ο Lewis Hamilton θα οδηγεί για τη Mercedes για τις επόμενες δύο σεζόν, η πίεση που ασκείται σε αρκετούς άλλους οδηγούς στο grid της Formula 1 αυξάνεται.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 3/7/2021

Υπήρχαν εδώ και καιρό φήμες ότι ο Valtteri Bottas και ο George Russell είναι οι βασικοί υποψήφιοι για μια θέση στη Mercedes και με την επιβεβαίωση ότι ο Hamilton θα παραμείνει στην ομάδα, υπάρχει πολύ μεγαλύτερη πίεση στους άλλους δύο πιλότους.

Το σίγουρο είναι πως η Mercedes δεν επιθυμεί μια συνεργασία όπως αυτή των Nico Rosberg και Lewis Hamilton. Γι' αυτό και ο Hamilton έχει ήδη δηλώσει ότι θα ήθελε να δει τον Bottas να παραμένει στην ομάδα, γιατί με τον Φινλανδό κατέκτησαν τέσσερις παγκόσμιους τίτλους.

Ο Russell διανύει φέτος την τρίτη του πλήρη σεζόν στην F1 και φαίνεται πιο έτοιμος από ποτέ για να κάνει το μεγάλο βήμα, αποχωρώντΑς από τη Williams.

Ο Βρετανός έχει συμμετάσχει σε πολλούς αγώνες στο μεταξύ και παρόλο που δεν έχει κατακτήσει βαθμούς για τη Williams, έχει δείξει το ταλέντο του σε αρκετές περιπτώσεις.

Όταν χρειάστηκε να αντικαταστήσει τον Hamilton στο Σαββατοκύριακο του γκραν πρι του Sakhir του 2020, ήταν ισάξιος του Bottas.

Μάλιστα, με μια προσπέραση στον Φινλανδό κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο Russell έδειξε ότι έχει τις δυνατότητες να οδηγήσει ταχύτατα με τη Mercedes.

Αυτό που θα είναι σημαντικό είναι αν η Mercedes κερδίσει φέτος τον τίτλο των κατασκευαστών. Αν ο Bottas δεν καταφέρει να συγκεντρώσει αρκετούς βαθμούς ως δεύτερος οδηγός, τότε αυτή η χρονιά μπορεί να είναι η τελευταία του.

Η επιλογή της Mercedes θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες και για τον Russell θα είναι θέμα… υπομονής. Ο νεαρός Βρετανός έχει ήδη δείξει τι είναι ικανός να κάνει και έχει αποδείξει αρκετές φορές ότι είναι έτοιμος να κάνει τη μετάβαση.

Για τον Toto Wolff και τη διοίκηση της Mercedes μια δύσκολη επιλογή, αν και όλα δείχνουν ότι δεν θα αργήσει η στιγμή των ανακοινώσεων του δεύτερου πιλότου για το 2022.

Ο Bottas, σε αντίθεση με τον Russell, θα έχει μεγαλύτερη επιρροή σε αυτή την απόφαση. Τώρα οδηγεί αυτό το μονοθέσιο και θα πρέπει να δείξει τι είναι ικανός να κάνει στους επόμενους αγώνες. Έχει τερματίσει τρίτος αρκετές φορές φέτος, αλλά ο Sergio Perez έχει δείξει ότι έχει όλο και περισσότερο τον έλεγχο όταν πρόκειται για την τρίτη θέση.

Στη Γαλλία προσπέρασε τον Bottas στα τελευταία στάδια και στη Στυρία έμεινε έναν γύρο πίσω. Ο Bottas θα πρέπει να δείξει ότι μπορεί να κερδίζει σταθερά βάθρα για την ομάδα, αν θέλει να παραμείνει στη Mercedes και του χρόνου.

Το ερώτημα είναι εάν σε δύο εβδομάδες από τώρα η Mercedes θα είναι έτοιμη για ανακοινώσεις και αν οι οποίες ανακοινώσεις θα είναι αυτές που προσδοκούν οι Βρετανοί φίλοι της ομάδας.