Corinna Schumacher: «Η ζωή του Michael μετά το ατύχημα»


Στο ντοκιμαντέρ 'Schumacher', η Corinna κι ο Mick Schumacher μιλούν για τη ζωή στο σπίτι μετά το ατύχημα του συζύγου και πατέρα Michael.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 8/9/2021

Το ντοκιμαντέρ για τη ζωή και την καριέρα του Michael Schumacher προβλήθηκε ήδη στους κριτικούς κι επιλεγμένα μέλη του Τύπου, πριν την επίσημη πρεμιέρα του στις 15 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτό, η οικογένεια του 7κις πρωταθλητή συζητά εκτενώς το πώς είναι η ζωή στην οικία Schumacher μετά το ατύχημα του ίδιου τον Δεκέμβριο του 2013.

Η σύζυγός του, Corinna, μίλησε για την παρουσία του Michael και το πώς είναι η καθημερινότητα μετά τα τραύματα που υπέστη εκείνος:

«Φυσικά και μου λείπει ο Michael κάθε μέρα. Αλλά δεν λείπει μόνο σε μένα: λείπει στα παιδιά, στην οικογένεια, στον πατέρα του, σε όλους όσοι είναι γύρω του.

«Σε όλους λείπει ο Michael, αλλά ο Michael είναι εδώ. Διαφορετικός, αλλά είναι εδώ, και μας δίνει δύναμη πιστεύω.

«Είμαστε μαζί σε αυτό. Ζούμε στο ίδιο σπίτι, κάνουμε τις θεραπείες.

«Κάνουμε τα πάντα για να κάνουμε τον Michael να νιώθει καλύτερα και βεβαιωνόμαστε ότι είναι άνετος, και να νιώθει την οικογένεια, το δεσμό μας. Και ό,τι κι αν γίνει, θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου. Όλοι μας.»

Και συνέχισε:

«Προσπαθούμε να συνεχίσουμε να είμαστε μία οικογένεια όπως το ήθελε ο Michael, και το θέλει ακόμα. Και προχωράμε με τις ζωές μας. 'Τα εν οίκω μη εν δήμω' έλεγε πάντα. Είναι σημαντικό για μένα να μπορέσει να απολαμβάνει την ιδιωτική του ζωή όσο περισσότερο γίνεται. Ο Michael μας προστάτευε πάντα, τώρα τον προστατεύουμε εμείς.»

Αντίστοιχα, ο γιος της οικογένειας, και οδηγός της Haas από φέτος, Mick Schumacher, μίλησε για το πώς τον έχει επηρεάσει η απώλεια μίας κανονικής επικοινωνίας με τον πατέρα του:

«Μετά το ατύχημα, αυτές οι οικογενειακές εμπειρίες, οι στιγμές που έχουν όλοι με τους γονείς τους δεν υπάρχουν, ή υπάρχουν σε μικρότερο βαθμό, κι αυτό πιστεύω πως είναι λίγο άδικο.

«Πιστεύω πως ο πατέρας μου κι εγώ θα καταλαβαίναμε ο ένας τον άλλον, γιατί μιλάμε την ίδια γλώσσα, τη γλώσσα του μηχανοκίνητου, και θα συζητούσαμε πολλά για αυτό. Κι αυτό σκέφτομαι τις περισσότερες φορές, ότι θα ήταν πολύ καλό αυτό. Θα έδινα τα πάντα για αυτό.»