Δε χάνει τη νίκη στη Σιγκαπούρη ο Perez


O Sergio Perez διατήρησε τη νίκη στο Grand Prix Σιγκαπούρης μετά από την απόφαση των αγωνοδικών.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ / ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 2/10/2022

Ο Sergio Perez πήρε μία δύσκολη νίκη στον γεμάτο συμβάντα αγώνα της Σιγκαπούρης, αλλά έπρεπε να περιμένει προτού πανηγυρίσει με απόλυτη σιγουριά για το επίτευγμά του.

Κι αυτό, διότι ο οδηγός της Red Bull τέθηκε υπό εξέταση από τους αγωνοδίκες, καθώς υπήρχε η υποψία πως δεν έμεινε σε απόσταση 10 μονοθεσίων από το Αυτοκίνητο Ασφαλείας τη δεύτερη φορά που βγήκε αυτό στην πίστα, λίγο πριν μπει στα pits.

Τελικά, όμως, δεν έχασε τη νίκη, με τους αγωνοδίκες να αποφασίζουν να του δώσουν μία ποινή 5 δευτερολέπτων, 2 βαθμούς ποινής και μία επίπληξη.

Στο σχετικό έγγραφο, αναφέρεται πως παραβίασε το Άρθρο 55.10 του Αθλητικού Κανονισμού.

Μιλώντας για τον αγώνα του, ο Μεξικανός εξέφρασε την άποψη πως αυτός ήταν ένας από τους σπουδαιότερους αγώνες της καριέρας του:

«Νομίζω ότι ήταν σίγουρα η καλύτερή μου επίδοση, είχα τον έλεγχο του αγώνα, παρόλο που το ζέσταμα των ελαστικών ήταν αρκετά δύσκολο.

«Οι τελευταίοι γύροι ήταν πολύ έντονοι, δεν το ένιωσα τόσο πολύ μέσα στο αυτοκίνητο, όμως όταν βγήκα από αυτό, το ένιωσα. Πίεσα, έδωσα τα πάντα για τη νίκη σήμερα.

«Πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερο για τον Max να κερδίσει τον τίτλο στην Ιαπωνία, και για την ομάδα, θα ήταν πολύ ιδιαίτερο για την Honda, οπότε, γενικά, ήταν μία φανταστική μέρα.»