Δεν αποκλείει συνεργασία με τη Renault η Haas


Η παρατεταμένη… ανομβρία της Ferrari προβληματίζει τη Haas, η οποία δεν δείχνει διατεθειμένη να περιμένει εσαεί τη βελτίωση της ιταλικής φίρμας

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 19/10/2020

Το ξεκαθάρισε, άλλωστε, ο επικεφαλής της Haas, Guenther Steiner, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική τηλεόραση. «Δίχως τη Ferrari δεν θα είχαμε καταφέρει να βρεθούμε στη Formula 1, επομένως πρέπει να είμαστε λίγο υπομονετικοί τώρα. Διανύουμε μια περίοδο όχι και τόσο καλή» παραδέχθηκε ο Ιταλός.

Και προσέθεσε: «Ναι, υπάρχει πίεση. Τα πράγματα δεν είναι καλά, για να το πω όσο πιο ήπια γίνεται. Σίγουρα δεν μας αρέσει το γεγονός ότι δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε τις ομάδες του midfield. Και θα πρέπει να μας δοθούν εξηγήσεις, εάν και το 2021 δεν υπάρξει βελτίωση στον κινητήρα της Ferrari.

Ποια μπορεί να είναι η εναλλακτική για την Haas; Σύμφωνα με τον Steiner, «η Renault θα μπορούσε να μας προμηθεύει με κινητήρες», αν και μια τέτοια συνεργασία θα έχει αρκετές δυσκολίες. Ο λόγος; Η Haas «δανείζεται» από τη Ferrari πολλά τμήματα του μονοθεσίου της. Επομένως θα είναι κάπως δύσκολο να παίρνει κινητήρες από τη Renault και άλλα μέρα από τη Ferrari.

Πάντως είναι η πρώτη φορά από το 2016 που φαίνεται πως η συνεργασία ανάμεσα στη Haas και τη Ferrari διανύει περίοδο δυσκολιών και μάλιστα με δημόσιες τοποθετήσεις όπως αυτή του Steiner.